Hemserilerimizden Dev Organizasyon

KÜLTÜR FESTIVALI CULTIFEST OLDUKÇA RENKLI GEÇECEK

Hemserilerimizden Dev Organizasyon

Hollanda'nin Utrecht kentinde bu yil üçüncü kez düzenlenecek olan 'Kültürel Festival - Cultifest' için hazirliklar tamamlandi, 4 gün sürecek olan festivale bu yil 50 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.
Hollanda’nin en büyük fuar ve sergi saraylarindan olan Utrecht Jaarbeurs’da 14-15-16-17 Mayis 2015 tarihlerinde kapilarini ziyaretçilerine açacak olan Kültür Söleni Cultifest’e Hollandali ziyaretçilerin yogun ilgi göstermesi bekleniyor.
Hemserilerimiz Zekeriya Arslan ve Harun Demir’in sahipliginde gerçeklesecek olan Multikültürel niteligindeki Cultifest, Hollanda'daki STK'lar, Avrasya Türk Cumhuriyetleri ve birçok dernek ve vakiflarin destegiyle bu yil daha genis ve farkli icra edilecek.
Bu yil 3.kez gerçeklestirilecek olan festivalle ilgili olarak Cultifest ve Imkan Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Zekeriya Arslan, “Cultifest, uluslar arasi genis kapsamli bir fuardir. Cultifest 14-15-16-17 Mayis tarihleri arasinda Hollanda'nin Utrecht sehrindeki Jaarbeurs da 4 gün boyunca faaliyet gösterecek. Bu dört gün boyunca Hollanda'nin degisik sehirlerinden, Belçika ve Almanya'dan yüksek sayida katilimcilar bekliyoruz. Festivalin ilk günü resmi açilis olacak.”
“Geçen yillarda sahne/ sanat bakimindan zengin bir program sunduk, bu yil çitayi biraz daha yukariya çekmeyi hedefledik. Farkli bir konsept uygulayarak, yabanci sanatçilara da agirlik verdik. Örnegin Lübnan, Sürinam, Fas ve Hollanda toplumuna da hitap eden sanatçilar olacak. Sovmen Jandino, öte yandan Türkiye’den birçok önemli sanatçi festivalimizde sahne alacak. Rafet El Roman, Ugur Isilak, Irem Derici, Mesut Kurtis, Ozan Koçer, Ali Kiris ve Murat Atalay fuarimiza katilacaklar. Öte yandan mehter, Türk sanat müzigi korosu, moda sov ve dans gösterileri de olacak. Miraç Kandili dolayisiyla 15 Mayis Cuma günü özel bir program düzenlenecek.”
“Türkiye’den Kayseri,Konya,Karaman,Nevsehir,Sivas kentleri, Türkiye disindan ise Azerbaycan,Türkmenistan,Bosna Hersek, birçok Türki Cumhuriyetleri ile bazi Avrupa ülkelerinden katilim olacak. Öte yandan Türkiye’den taninan çok sayida özel hastane fuarimiza katilacak. Bu yilki festivale yönelik farkli ve ilgi çekecegini umdugumuz organizasyonlar planladik. Örnegin Türk Dil Bayrami Programi, Dügün Fuari (CultiWedding). Ayrica ilk kez düzenleyecek oldugumuz ‘CultiStar Ses Yarismasi’ bu yil ilgi görecegini umdugumuz önemli etkinliklerden.”
“Fuar, 26 bin m2 kapali alan üzerinde icra edilecek. Festivalde; dügün, kültür-sanat, fuar, eglence, Türk ve dünya mutfaklari, saglik, kitap, çocuk parki, basin merkezi, alisveris stantlari, konferans ve gösteri alanlari olacak. Cultifest ile ilgili daha genis bilgi www.cultifest.nl sitesinden edinilebilir.” seklinde konustu.
Mehmet Ali Topcu - UTRECHT
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284