Hemserimiz Hanim Uysal, Organ Nakliyle Çifte Bayram Yasiyor

Afyonkarahisar’da, trafik kazasinda beyin ölümü gerçeklesen bir hastanin böbregi ilimizde 10 yildir böbrek rahatsizligi çeken, bu hastaliktan annesi ve kizini kaybeden 54 yasindaki kadina nakledildi.

Hemserimiz Hanim Uysal, Organ Nakliyle Çifte Bayram Yasiyor
26 Temmuz'da içinde bulundugu otomobilin kaza yapmasi sonucu agir yaralanan ve kaldirildigi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçeklesen 24 yasindaki M.Ö.’nün organlari ailesi tarafindan bagislandi. Alinan organlardan sol böbrek Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tip Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Burada 12 hasta arasinda uyum saglamasi üzerine Karaman’dan çagrilan 54 yasindaki Hanim Uysal’a böbrek nakli yapildi.
10 yildir böbrek hastasi olan ve 4 yildir organ nakli için sira bekleyen Hanim Uysal, annesi ve kizini da böbrek yetmezliginden kaybettigini söyledi. Ramazan Bayrami öncesi sagligina yeniden kavusacagi için adeta çifte bayram yasayan Uysal, “Gece uyurken telefon geldi ve acilen hastaneye çagrildik. 5 dakika içinde hazirlanarak Karaman’dan yola çiktik ve Konya’ya geldik. Burada tahliller yapildiktan sonra ameliyata alindim. 1o yildir böbrek rahatsizligi çekiyorum ve 4 yildir da nakil için sira bekliyorum. Nakil yapildi, su an için iyiyim. 10 yil önce 60 yasindaki annem Hafize Yigit ile 7 yil önce de 22 yasindaki kizim Serife Atasever’i böbrek yetmezliginden kaybettim. Organ bagisinda bulunan aileye tesekkür ederim. Iyilesince ilk firsatta aileyi bulup yanlarina gidecegim, ben de onlarin bir evladi oldum artik” dedi
Ameliyat hakkinda bilgi veren Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tip Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoglu, nakil yapilan hastanin kisa süre sonra normal yasamina dönebilecegini söyledi. Organ naklinin önemine deginen Doç. Dr. Erikoglu, “Canlidan ve kadavradan organ nakilleri yapilabiliyor. Tüm dünyada kadavradan yapilan nakiller daha fazla olmasina ragmen ülkemizde bu oran daha düsük. Son bir kaç yildir kadavradan nakillerde artis var. Kadavradan bagislar çok önemli çünkü canlidan yapilan nakilde tek bir organ alinabilirken kadavradan nakillerde 6-7 kisiye hayat saglanabiliyor. Kadavradan nakillerin artirilmasi gerekiyor” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284