Henüz Hızlı Trenimiz Yok. Ama Yeni Gar İnşaatı Sürüyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye’yi Yüksek Hızlı Trenlerle donatmak için dört bir yanda çalışmalarını devam ettiriyor.

Henüz Hızlı Trenimiz Yok. Ama Yeni Gar İnşaatı Sürüyor

12 Mart 2014’te temeli atılarak inşaatına başlanan Karaman-Konya arası Hızlı tren hattı ise aradan geçen 3 yıla rağmen bir türlü bitirilemedi. Şehrin ve hükümetin siyasi kanadı sürekli Hızlı Tren için yeni açılış tarihleri verdiler ama vaat edilen tarihlerde de seferler başlamadı. Karaman halkı halen Ankara ve İstanbul’a Yüksek Hızlı Trenle ulaşmak için otobüsle Konya’ya taşınmaya devam ediyor. Otobüslere alternatif olarak koyulan Raybüs seferleri ise Hızlı Trenle bağlantılı değil. Konya’ya giden bir kişi Ankara’ya gitmek için yaklaşık bir saat Konya Tren garında beklemek zorunda kalıyor.

Yetkililere bu konu sorulduğunda sorunun Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hat üzerinde yapılması gereken alt ve üst geçitler zamanında tamamlanmaması ve inşaatın en başında yapılması gereken elektrifikasyon sisteminin en sona bırakılmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Sonuç olarak 2018 yılına girmemize kısa bir süre kala Karaman hala Hızlı Trenine kavuşmuş değil.

Bakanlık genişleyen yüksek hızlı tren ve hızlı tren hatlarının yanı sıra artan yolcu talebini karşılamak için Yüksek Hızlı Tren garı inşaatlarına da hız verdi. Hızlı trenimiz yok ama Hızlı Tren Garı inşaatı da tüm hızıyla devam ediyor. Garın tamamlanmasıyla Karaman daha modern ve yüksek standartlara sahip bir terminale sahip olacak.

Proje kapsamında yer altı merdivenli geçiş sistemi bulunan yeni Gar inşaatı tamamlandığında 1.İstasyon Caddesi ve Sümer mahalleleri birbirine bağlanacak. Daha önce demir yığma mimarisi ile yapılan üst geçit geçtiğimiz yıl yıkılmış ve yeraltına yapılan alt geçitle garın altından terminaller arası geçiş sağlanacak.

Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Hızlı Tren Terminali inşaatının önümüzdeki yıl bitirilerek hizmete açılması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284