Her Müteahhidin Sicil Numarasi Olacak

Çürük insaat yaptigi tespit edilen müteahhitlerin faaliyetleri durdurulabilecegi gibi meslekten men de edilebilecek.

Her Müteahhidin Sicil Numarasi Olacak
Çevre ve Sehircilik Bakanligi, yapi kalitesinin arttirilmasi için ciddi bir adim atti. 1 Ocak 2012’den itibaren hayata geçirilecek yeni uygulama ile artik her müteahhidin bir sicil numarasi olacak. Bakanlik, müteahhitleri sicil numarasi üzerinden Türkiye’nin neresinde is yaptigini ve isin isleyis seklini merkezden takip edecek. Eksik isi veya kusuru tespit edilen müteahhidin faaliyeti sicili üzerinden dondurulacak veya meslekten men edilebilecek.
Müteahhidin faaliyet akisi müteahhidin sicil numarasi üzerinden Belediye Imar Müdürlükleri ve Yapi Denetim Bürolari tarafindan Çevre ve Sehircilik Bakanligi müteahhitlik sicil birimine bildirilerek yasaklama ve izin yetkisi ana merkezden kontrol edilerek verilecek. Böylece çürük ya da kusurlu yapi yapan müteahhitler eksigini düzeltmedigi takdirde Türkiye’nin hiç bir yerinde müteahhitlik yapamayacak.
Ustalara Sertifika Mühendislere Egitim
Kalipçi, demirci, tesisat ve elektrik islerinde çalisan ustalarin yetki belgesi olmasi zorunlu olacak. Sertifikasiz usta çalistiran müteahhide kisi basina 2 bin lira ceza kesilecek. Belgesiz ustalara Bakanlik Il Müdürlüklerince “Geçici ustalik yetki belgesi” verilecek. Van depremi sonrasi pek çok binada statik hata tespit eden Bakanlik yapi denetiminde görevli insaat mühendislerine statik egitimi verecek. Bakanlik Mesleki Hizmetler Genel Müdürlügü, Yapi Denetim Kuruluslari Birligi ve TOBB isbirligi ile yapilacak egitimler Ankara’dan baslayacak.
Kaynak: //www.ntvmsnbc.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284