Herkes O’nu Okuyor’da Katilim 5 Bini Geçti

Peygamber Yolu Dernegi`nin Türkiye Genelinde düzenledigi Efendiler Efendisi Hz. Muhammed`in (s.a.s) örnek hayatini ögrenmek ve ögretmek gayesiyle baslattigi `Herkes O`nu Okuyor` yarismasina Karaman’dan kayit yaptiran sayisi 5 bini geçti.

 Herkes O’nu Okuyor’da Katilim 5 Bini Geçti

Karaman’daki çalismalari organize eden Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi’nin (KA-REG-DER) Baskani Abdulkadir Gök, 16 Ocak 2015 tarihinde startini verdikleri yarismada kayit sayisinin 5 bini geçtigini belirtti.

Gök, kayitlarla birlikte yarismaya hazirlikta da evlerde ayri bir heyecanin yasandigina dikkatleri çekerek Efendimizin daha iyi taninmasi yolunda bu durumun sevindirici oldugunu belirti.
Tas: 3 yildir bu yarismaya katiliyorum
Karaman’da lise ögrencisi olan Oguzhan Tas Herkes O’nu Okuyor yarismasina 3 yildir katildigini belirterek “2014 yilinda ikinci olup dereceye girerek bir hediye aldim. Hem okul derslerine çalisip hem de anlamli olan bu sinava bu yil tekrar girecegim. Basarili olanlara verilecek ödüllerden ziyade Peygamber Efendimiz ile ilgili yeni bilgileri ögrenecek olmanin heyecanini yasiyorum. Bu yarisma vesilesi ile Peygamber Efendimiz’i daha iyi anladim. Hayatima rehber edindim. Bu yil seçilen kitap konu itibariyle önemli. Siddetin bütün dünyada arttigi bir dönemde Efendimizin sulh yönünü anlatan bir eserin seçimi isabetli olmus. Bu yil da birinci olarak ilimizdeki hediyeyi alip, ülke genelinde yapilacak diger sinavda da Karaman’i temsil edecegim.” dedi.
3 kusak sinava hazirlaniyor
Karaman’da 3 kusagin yarismaya hazirlandigi ailelerden biri de Akil ailesi. Lise ögrencisi R.Alperen Akil yarismaya anne-babasi ile büyükbabasi ve babaannesi ile birlikte hazirlandigini belirterek evde hissedilen manevi havanin ailenin tüm fertlerini heyecanlandirdigini ifade etti.
Büyükbaba Ramazan Akil da yarismayi düzenleyenlere ve destek verenlere tesekkür ederek televizyonun, internetin yaygin oldugu bir zaman diliminde bu tür etkinlerin gelecek nesillerin saglikli ve maneviyatli yetismesinde önemli katkisi oldugunu sözlerine ekledi.
Ev hanimi Serife Akil torunlariyla birlikte sinava hazirlandiklarini ve bundan dolayi ayri bir haz aldigini ifade ederek "Biz ailecek Efendimiz'in hayatini okuyarak O’nun örnek ahlakini günlük davranislarimiza aktarmak istiyoruz. Ben de torunlarima, çocuklarima ve tanidiklarima örnek olmak için Efendimiz'in hayatini okuyorum.” diye belirtti.
Okuma yazma bilmeyen evin büyükannesine torunlari kisa pasajlar okuyor. Büyükanne de salavatlarla Efendimizi aniyor ve yarismaya manevi destek oluyor.
Gök, kaybedeni olmayan yarisma için son basvuru tarihi 8 Martta; sinavlar ise 19-22 Mart tarih araliginda olacagini belirterek; herkesi Efendimizi tekrardan okuyup tanimaya ve anlamaya davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284