HOKAF Futbol Turnuvası ve Kültür Şöleni Amsterdam’da Yapıldı

Hollanda Karamanlılar Federasyonu (Hokaf), bu bayramda farklı bir etkinliğe daha imza atarak, bir ilki gerçekleştirdi. Futbol turnuvası, bayramlaşma ve kültür şölenine 3 binden fazla katılım oldu, Başkentte adeta festival havası yaşandı.

HOKAF Futbol Turnuvası ve Kültür Şöleni Amsterdam’da Yapıldı

Başkent Amsterdam’daki AGB Futbol Kulübü tesislerinde sabahın erken saatlerinde başlayan ‘Hokaf Futbol Turnuvası ve Kültür Şöleni’, ilk olarak İstiklal Marşımızın okunması ve Hokaf Başkanı Mustafa Duyar’ın katılımcılara hitabı ile başladı.

Hokaf Başkanı Mustafa Duyar, “Federasyonumuzun düzenlemiş olduğu, 3’ncü geleneksel köy ve kasaba dernekleri futbol turnuvasına ve kültür şölenimize katılımınızdan dolayı hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bu etkinliğimize katılarak bizlere güç veren, köy ve kasaba derneklerimize, sporcu kardeşlerimize, yine onlara maddi ve manevi destek olan derneklerimize, bu organizasyona katkı yapan değerli sponsorlarımıza ve siz saygıdeğer hemşerilerime, cani gönülden teşekkür ediyorum. Artık gelenekselleşen futbol turnuvamız,  her geçen yıl daha da ilerleyerek, kaliteyi artırmaktadır. Bu yıl bayram olması hasebiyle de şenlik havasında olması, turnuvamıza ayrıca renk katmıştır. Futbol turnuvasından amaç, köy derneklerimiz arasında birlik ve beraberliği pekiştirmek ve gençlerimizin kaynaşmasını sağlamaktır. Turnuvamız; Karamanımız adına, birlikteliğimizi güçlendirerek, bizlere yakışır, dostça kardeşçe bir mücadele içinde gerçekleşti. Tüm sporculara ve katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Karaman iline bağlı Hollanda’daki kasaba ve köy derneklerinin üye ve köylülerinin iştirak ettiği şölende ‘Köy Çadırları’nda hemşerileriyle bayramlaşma ve sohbet etme ortamı sağlandı. Yemek, elişi, hediyelik eşya, seyahat bürosu ve Karaman’ın kültürünü yansıtan 50 farklı stant yer aldı.

Hollanda’nın her bölgesinden Almanya ve Belçika’dan ailece katılımın olduğu şölende canlı müzik imkânı da sağlandı. Müzisyenler Murat Ay, Âşık Çağlari ve Recep Erecek ile DJ Sertay ve Grup X, gün boyu katılımcılara müzik ziyafeti çektiler. Zaman zaman halay, zaman zaman Karaman’ın yöresel kaşık oyunu ile gerçek bayram havası yaşatıldı.

Farklı lezzetlerin sunulduğu stantlara çok yoğun ilginin olduğu bayramlaşma gününde, çocuklar da unutulmadı ve onlar için özel oyun alanları kuruldu, çocuklar gönüllerince eğlendiler. Öte yandan katılımcılar alışveriş stantlarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Utrecht ve Den Haag kentlerinde önceki yıllarda gerçekleştirilen ve bu yıl 3.kez gerçekleştirilen ‘Hokaf köy ve kasaba dernekleri Futbol Turnuvası’na 12 köy derneği takımı katıldı.

Turnuvaya katılan köy dernek takımları şunlardı: Kızılyaka, Kızılkuyu, Gödet, Burhan, Yollarbaşı, Bardas, Başkışla, Çukurbağ, Göcer, Bozkandak, Kazım Karabekir ve Morcalı.

2 grup halinde 12 takımın oynadığı çekişmeli müsabakalar sonucunda Yollarbaşı ve Morcalı Köy Derneği takımları final ipini göğüslediler.

Kolay Final

A Grubundan finalist olarak çıkan Yollarbaşı takımı, B Grubundan finalist olarak çıkan Morcalı takımına çok zorlanmadan, kolay kazandı. 15’er dakika, 2 devre oynanan final maçında Yollarbaşı, rakibi Morcalı’yı 4-0 gibi net bir skorla yenerek ‘Hokaf 2018 Futbol Turnuvası’nın şampiyonu oldu.

Hokaf yönetim kurulu üyesi ve Amsterdam Temsilcileri Ahmet Can, Ramazan Arslan ve Ömer Erdem, “Bayramın 3.günü gerçekleştirmiş olduğumuz organizasyonda temel amacımıza ulaştığımıza inanıyoruz. Karamanlılar olarak birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu birken daha göstermiş olduk. Ve siz değerli hemşerilerimizin de aramızda bulunmanızdan dolayı son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu vesileyle bu şölenin gerçekleştirilmesinde bize maddi veya manevi destek olan herkese Hokaf adına bir kez daha teşekkür ediyoruz” dediler.

Türkiye’ye uçak bileti ve farklı hediyelerin çekiliş ile verildiği şölen, akşam geç saatlerde her hangi bir sorun yaşanmadan sona erdi.

Mehmet Ali Topcu / AMSTERDAM

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284