Hokaf Iftari Kaynastirdi

Mehmet Ali Topcu – SCHIEDAM Hollanda Karamanlilar Federasyonu (HOKAF)’in Schiedam Islam Merkezi konferans salonunda gerçeklestirdigi iftar yemegine 300’e yakin davetli katildi.

Hokaf Iftari Kaynastirdi

Düzenlenen iftar programina Rotterdam Muavin Konsolosu Nazli Hazal Tetik, Hollanda Türk Islam Kültür Dernekleri Federasyonu (HTIKDF) Baskani Arif Yakisir, Hollanda Sosyal Demokrat Isçi Partisi (PvdA) eski Milletvekili Metin Çelik, Kralingen-Crooswijk Belediye Meclis üyesi Oktay Ünlü, Ijsselmonde Belediye Meclis üyesi Necat Kaya, CDA partisinden Alaattin Erdal, MÜSIAD Hollanda eski Baskani Mehmet Akbulut, isadamlari, STK temsilcileri, basin mensuplari, HOKAF yöneticileri ile davetliler katildi.
-KALICI VE TOPLUMSAL FAALIYET DÜZENLEYECEGIZ-
Din Görevlisi Mustafa Urgenç ‘ramazan ve oruçun ehemmiyeti’ hakkinda kisa bir sohbet gerçeklestirdi.
Geçici Baskan Mehmet Kabakyer’den bayragi devralan HOKAF Baskani Mustafa Duyar, ramazan ayinin önemine degindi.
Mustafa Duyar söyle konustu: “Hokaf (Hollanda Karamanlilar Federasyonu) olarak dostluk, kardeslik ve muhabbet duygularimizin pekismesi ve helal lokmamizi paylasmak için düzenledigimiz iftar programina katiliminiz bizleri ziyadesiyle memnun etmistir. Onbir ayin sultani diye isimlendirdigimiz mübarek ramazan ayinin, ortalarina gelmis bulunuyoruz. Bu vesileyle basta oruç olmak üzere, bu ayda yapmis oldugumuz bütun ibadetlerimizin, Cenab-i Hak tarafindan kabul olmasini niyaz ediyorum. 12 köy derneginin çatisini olusturan federasyonumuz, bundan böyle köy derneklerimizle birlikte olusturacagimiz, yillik program çercevesinde, kalici ve mesaj içerikli faaliyetler yaparak, Hollanda toplumunda gündem belirleyen, vizyon olusturan, misyonundan birsey kaybetmeden, ayni zamanda taviz vermeden, faliyetlerine devam edecektir. Yardimlasma ve dostlugun birlik ve beraberligin sembolü olan iftar gelenegini bundan böyle her yil devam ettirecegimizi buradan ilan ediyorum.”
-RAMAZAN, INSANLARIN YAKINLASMASINA VESILE OLUYOR-
Rotterdam Muavin Konsolosu Nazli Hazal Tetik ise birlik ve beraberlik içerisinde bir arada olmanin, farkli dernek ve vakiflarin bu tür programlarda ayni ortami paylasmalarinin memnuniyet verici oldugunu söyledi. Tetik, ramazan ayinin manevi atmosferinin insanlarin yakinlasmasina vesile oldugunu belirtti.
Yapilan konusmalarin ardindan iftar yemegi yendi ve gece geç saatlere kadar çay esliginde sohbet yapildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284