Hollanda Karamanlilar Federasyonu Kuruldu

Hollanda’daki Karamanlilar’a uzun yillar hizmet eden Hollanda Karamanlilar Vakfi ile Hollanda BizBize Karaman Vakfi, 31.Aralik.2014 itibariyle birlesme karari alarak federasyon olma yolunda ortak adim atmislardi. Bu dogrultuda olusturulan federasyonun yönetim kurulu üyeleri belirlendi.

 Hollanda Karamanlilar Federasyonu Kuruldu
Daha etkin ve ses getiren faaliyetler yapmak için olusturulan Hollanda Karamanlilar Federasyonu (HOKAF), Mustafa Duyar yönetiminde, yönetim kurulu üyelerini belirledi. Rotterdam kentinde gerçeklestirilen Yönetim Kurulu Tanitim Toplantisi’na basta Hollanda’da aktif faaliyet yapan Karaman’a bagli köy derneklerinin yöneticileri, bazi STK temsilcileri ile Karamanlilar katildi.
-TÜRK TOPLUMUNA HIZMET-
Ilk yönetim kurulu olmasi hasebiyle ayri bir öneme sahip olan HOKAF’in yeni yönetim kurulunun, hemserilerle istisareler yaparak belirlendiginin altini çizen HOKAF Baskani Mustafa Duyar, “Basta Hollanda’daki hemserilerimize ve onun yanisira Hollanda’daki Türk toplumuna hizmet etmek amaciyla kurulan HOKAF’in, önemli organizasyonlara imza atacagina inaniyorum. Yurtdisinda disinda ilk Karaman Federasyonu olma özelligi olan HOKAF, ilk ciddi faaliyet olarak önümüzdeki Mayis ayinin son haftasinda ‘Birlik ve Dayanisma Gecesi’ organize etmeyi planliyor. Bu etkinligi federasyonumuza bagli köy dernekleriyle birlikte organize etme amacindayiz.”
-TÜZÜGÜMÜZ ÇALISMALARIMIZA YÖN VERECEK-
“Bugün itibariyle 3 yil boyunca beraber çalisacagim yönetici arkadaslarimi seçerken birbiri ile uyumlu çalisacak ve herkes tarafindan kabul görecek isimleri tercih ettim. Bu demek degildir ki, yönetim disinda kalan diger hemserilerimiz ile çalisamayiz ya da bu isi yapamaz. Takdir edersiniz ki, kisitli sayida yönetici seçebiliyordum. Ama ben biliyorum ki, sizler ve degerli yönetici arkadaslarimizla beraber bundan sonra çok güzel çalismalara imza atacagiz. Ayrica yeni tüzügümüz uzun çalismalar sonucu hazirlandi ve bu tüzükle çalismalarimiza yön verilecegiz.”
 -KÜLTÜREL DEGERLERIMIZ DOGRULTUSUNDA FAALIYETLER-
“Federasyonumuzun misyonunu; “Din, Dil ve Kültür alaninda insanlarimiza hizmet” olarak belirledik. Önümüzdeki 3 senelik dönemde misyonumuzu gerçeklestirmek için hep beraber çalisarak, degisik projeleri hayata geçirecegimize inaniyorum. Federasyonumuzun temel amaci; Karamanli hemserilerimizi bulusturan, birbirleriyle kaynastiran; kültür, örf ve ananelerimiz dogrultusunda Karamanli kardeslerimizin faydalanabilecekleri nicelikle ve nitelikli faaliyetler düzenlemektir.” seklinde konustu.
HOKAF yeni yönetim kurulu tanitim toplantisinda hemserilerimiz Fadime Örgü, Nebi Sancar, Cemal Özel, Fehmi Uzun, Zekeriya Arslan, Ercan Uyrum, Mustafa Koçak, Riza Görer, Muammer Dogru, Nusret Öksüz ve Neset Ayhan, kisa birer konusma yaparak, HOKAF’in ilk ve yeni yönetimine basarilar dilediler ve federasyonun bundan sonraki çalismalarinda yaninda olacaklari sözünü  verdiler.
HOLLANDA KARAMANLILAR FEDERASYONU YÖNETIM KURULU SU ISIMLERDEN OLUSUYOR:
Baskan                                                                  : Mustafa Duyar
Baskan Yardimcisi                                               : Mehmet Kabakyer
Baskan Yardimcisi                                               : Gülseren Kus
Baskan Yardimcisi                                               : Tugba Harmankaya
Sekreter                                                                : Senay Tosun
Muhasip                                                                : Muzaffer Çetin
Halkla Iliskiler                                                      : Ali Kondu
Basin Danismani                                                 : Mehmet Ali Topcu
Yönetim Kurulu Üyesi                                        : Erkan Özçelik
Egitim & Kültür Komisyon Koordinatörü         : Ilhami Gümüs
Gençlik Komisyon Koordinatörü                      : Cemal Simsek
Utrecht Bölge Sorumlusu                                  : Adem Günes
Amsterdam Bölge Sorumlusu                           : Ahmet Can
Den Haag Bölge Sorumlusu                              : Hasan Güzel

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284