Hollanda’dan Türk Dilinin Başkenti Karaman’a Kardeşlik Köprüsü

Vali Fahri Meral, Hollanda’dan Türk Dilinin Başkenti Karaman’a Kardeşlik Köprüsü Projesi kapsamında Hollandalı gurbetçi öğrenciler ile bir araya geldi.

Hollanda’dan Türk Dilinin Başkenti Karaman’a Kardeşlik Köprüsü

Proje kapsamında Hollanda’dan ilimize gelen öğrencilerle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde yemekte bir araya gelen Vali Meral, öğrencilerle tanışarak, ilimize hoş geldiniz dedi ve onlarla bir süre sohbet etti. Hollanda’da üniversite eğitimi alan ve farklı bölümlerde okuyan öğrencilere başarılar dileyen Vali Meral, projede emeği geçen herkese ve destek veren kuruluşlara teşekkür etti.

Programa, Vali Meral’in yanı sıra Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner, İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci, HOKAF Başkan Yardımcısı Hasan Güzel, proje sorumluları ve öğrenciler katıldı.

Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF), Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın destek verdiği proje ile Hollanda’da doğmuş ve halen üniversite eğitimlerine orada devam eden farklı bölümlerden 28 öğrenci ve bu öğrencilere Karaman’da rehberlik edecek 10 Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri ilimizde farklı gezi ve etkinliklere katılacaklar.

İlimizde şehir gezisi ile başlayan Hollanda’dan Türk Dilinin Başkenti Karaman’a kardeşlik köprüsü projesi üniversite dil etkinlikleri ve coğrafi gezilerle birlikte üç gün sürecek, daha sonra Konya, Nevşehir, Ankara ve İstanbul gezi ve etkinlikleriyle tamamlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284