Hükümlüler 500 Fidanı Toprakla Buluşturdu

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen etkinlikle TOKİ Afet evleri karşısında bulunan Sudurağı Erozyon Önleme Uygulama Projesinde kapsamında bin 800 metrekarelik alanda 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Hükümlüler 500 Fidanı Toprakla Buluşturdu

Fidan dikimine Cumhuriyet Savcısı Ahmet Akçay, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, Orman İşletme Müdürü Fazıl Cabaroğlu, Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker, Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları, koruma kurulu üyeleri, denetimli serbestlik ve adliye çalışanları da etkinliğe katılarak hükümlülerle fidan dikti.

Fidan dikiminin ardından gazetecilere açıklama yapan Cumhuriyet Savcısı Akçay, Türk Ceza ve Adalet Sisteminde Denetimli Serbestlik uygulamaları, 2005 yılından itibaren yürürlüğe girdiğini ve halen ceza yargılamasının bir parçası olarak devam ettiğini söyleyerek, “Sosyal anlamda denetimli serbestlikte, kişinin ıslahı ve topluma kazandırılması esastır. Dolayısıyla denetimli serbestlik toplum temelli bir uygulamadır. Ağaçlar geleceğe bırakılabilen en güzel miraslardandır. Ne mutlu bize ki Karaman gibi güzel bir şehrimizde bizlerin de dikili bir ağacı olacaktır. Dolayısıyla bu tür faaliyetlerin herkese örnek teşkil etmesini temenni ediyorum.” dedi.

Orman İşletme Müdürü Cabaroğlu da Karaman’da birçok kurum ile çalıştıklarını belirterek, “Fidan etkinlikleri açısından en etkin olduğumuz dönem. Birçok kurum ile beraber ilimizde de birçok alanda ağaç dikimi etkinliklerini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda da Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden gelen bu talebi memnuniyetle karşılamak istedik. Biz de kendilerine teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımıza ara vermeden devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Karaman Denetimli Serbestlik Müdürü Peker bu etkinlikte kamu cezası çeken yaklaşık 60 hükümlünün fidan diktiğini belirterek “Hem kamu hizmetlerini yerine getirdiler hem de geleceğe güzel bir miras olarak fidan dikimi gerçekleştirdiler. Bu tür etkinliklerle hem doğaya hem topluma faydalı bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Denetim serbestlik cezaları dört duvar arasında çekmek değildir. Toplum içerisinde cezaların yerine getirilmesidir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284