Hususi Araçlara Zorunluluk Yok

Emniyet yetkilileri, kis lastigi takmanin sadece ticari araçlar için zorunlu oldugunu, özel araçlar için herhangi bir yasal zorunluluk bulunmadigini belirtti.

Hususi Araçlara Zorunluluk Yok

Yolcu ve esya tasiyan ticari araçlarda kis lastigi kullanilmasini zorunlu hale getiren yönetmeligin Resmi Gazete'de yayimlanmasiyla fiyatlari 105 ile 350 lira arasinda degisen kis lastiklerine talep artti.
Bazi lastik saticilarinin kis lastiginin herkes için zorunlu oldugunu öne sürmesi ve bu yönde mesajlar atmasi üzerine emniyet yetkilileri AA muhabirine degerlendirmede bulundu.
Kis lastigi takmayan sürücüye ceza uygulamasinin ilk etapta sehirlerarasi yolcu ve yük tasiyan ticari araçlara yönelik oldugunu vurgulayan trafik yetkilileri, özel araçlar için herhangi bir zorunlulugun bulunmadigini bildirdi.
Yetkililer, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi'nin yönetmeligine göre, aralik ayi basindan nisan ayi basina kadar kis lastigi kullanmayan ticari araç sahiplerine 500 lira ceza verilecegini, bu yönetmeligin hususi araçlari kapsamadigini ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284