Huzurlu Kent Toplantisinda Karaman’in Huzuru Konusuldu

Ilimizde Huzurlu Kent Projesi toplantisi Karaman Valisi Murat Koca’nin da katilimiyla yapildi.

Huzurlu Kent Toplantisinda Karaman’in Huzuru Konusuldu

Polisevinde gerçeklesen toplantiya Vali Koca’nin yani sira Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, daire müdürleri ile mahalle muhtarlar ve davetliler katildi. Toplantida konusan Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez Karaman’da tehdit ile hakaret olaylari ve is kazalarinda ciddi sekilde bir artis oldugunu belirterek, kolluk kuvvetlerinin çözmekle mükellef oldugu noktada bir sikinti olmadigini söyledi. Bizler bize gelen her müracaati almak zorundayiz diyen Sönmez, "Aksi takdirde devlet bazi seylerin üzerini örtüyormus gibi algiya sürükleniriz. Karaman’da en önemli sikintilardan birisi olan ve bu aylarda sikça rastladigimiz bir motosiklet sikintisi var. Karaman’da her iki aracin yaninda bir motosiklet mevcut. Meydana gelen trafik kazalarinin en az üçte ikisinde motosiklet hatasi mevcuttur. Ölümlü kazalarin da en az üç de ikisinden fazlasinda motosiklet mevcuttur. Elbette ki bu bölgenin bir kültürüdür, bir ulasim aracidir. Fakat polis veya jandarma gördügü zaman kask takiliyor onun haricinde kask motorun bir kenarinda asili duruyor. Mesele burada bu kaskin kafa üzerinde durmasindadir. Motor üzerinde degil. Son olarak insanimizin degerlerinin oldugu fakat sabirlarinin olmadigi için biraz daha sabirli olabilirsek, sabir mayasini biraz daha çalabilirsek güzellikleri ciddi sekilde yakalayacagimiza inaniyorum" dedi.
Belediye Baskani Kamil Ugulu da, "Eger huzur ve güven içinde degilseniz dünyanin malina da sahip olsaniz da mutlu olamazsiniz. Dünya çok hizli gelisim gösteriyor ve bu degisim içerisinde bir takim meselelerde hizla asilir. Ülkemizde polis teskilati son zamanlarda büyük bir degisim gösterdi. Eskiden polis deyince azarlayan, kizan, asik suratli ve zor uygulayan bir görünüm vardi. Simdi güler yüzlü, sefkatli, babacan, herkese yardimci olmaya çalisan bir görünüm almayi basardi. Karaman hamdolsun Türkiye’nin en huzurlu yerlerinden bir tanesidir. Ben suna inaniyorum Karaman hakikaten bir Mevlana sehri. Bizim geçmisimiz bizim güven sigortamizdir. Son zamanlarda polis teskilatini yipratmaya yönelik bazi hadiseler gerçeklesti. Televizyonlardan takip ediyoruz fakat emin olun polis daha önceki imajindan hiçbir sey kaybetmedi. Polis teskilati ile belediye olarak hep iç içeyiz. Insallah bu Karaman’imizin bu huzurlu ortami bozulmadan devam edecektir" dedi.
Vali Murat Koca da yaptigi konusmasinda, "Polisimiz 24 saat hizmetimizdedir. Biz bunun farkinda degiliz ama ihtiyaç oldugu durumlarda bunun farkina çok iyi varabiliyoruz. Sehirde polisimiz kirsal kesimde ise jandarmamiz hizmet yürütüyor. Emniyet müdürümüzle de komutanlarimizla da neredeyse her gün bir araya gelerek sehrin asayis röntgenini çikartiyoruz. Karaman hakikaten huzurlu bir kent ama biz daha fazlasini daha huzurlusunu istiyoruz" diye konustu.
Daha sonra toplantiya katilanlar sehrin asayisi hakkinda düsüncelerini paylastilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284