Ibrala Barajinda Yarali Flamingo Operasyonu

Karaman’da buz kapli baraj gölünde mahsur kalan yarali Flamingo için Orman ve Su Isleri Sube Müdürlügü ile Itfaiye Müdürlügü ekipleri kurtarma operasyonu düzenledi.

Ibrala Barajinda Yarali Flamingo Operasyonu
Karaman Merkeze bagli Ibrala Baraj gölünde önceki gün buz kapli gölde ayagi kirilmis bir Flamingo çevredeki vatandaslar tarafindan fark edildi. Yetkililere haber verilmesi ile Karaman Orman ve Su Isleri Sube Müdürlügü ekipleri ile Itfaiye Müdürlügü ekipleri harekete geçti. Bu sabah saatlerinde Gödet Barajindan getirilen bir motorlu tekne, Flamingo’nun mahsur kaldigi Ibrala Baraj gölüne indirildi. Ancak gölün buz kapli olmasi Itfaiye personeline zor anlar yasatti. Motorlu tekne ile gölde önündeki buzlari kirarak ilerlemeye çalisan yetkililer, Flamingo’ya 10 metre kadar yaklasti. Ancak panige ve korkuya kapilan Filamingo kanatlarinin saglam olmasi ile bu sirada uçarak gölün diger kiyisina yakin bir yere dogru uçarak yine beklemeye basladi. Bunun üzerine teknede bulunan yetkililer kiyiya geri dönmek zorunda kaldi.
TAKIP ALTINA ALINACAK
Itfaiye ve Orman Su Isleri Müdürlügü ekiplerinin yogun çalismalarina ragmen Filamingo’nun uzaklasmasi üzerine yetkililer, Filamingo’nun takip altina alinarak buz kapli suyun çözülmesini bekleyeceklerini belirtti. Çalismalardan sonra bir açiklama yapan Karaman Itfaiye Müdürü Isa Kayhan“Bize önce bu baraj gölünde yarali bir flamingo’nun oldugu haberi geldi. Bunun üzerine bizde motorlu bir tekne temin ettik. Gördügünüz gibi don kapli göle tekneyi indirdik. Ekiplerimiz buzlari kirarak ilerlemeye çalisti. Fakat Filamingo’nun ayaginin kirik olmasina ragmen kanatlanarak uçmasi bizim kurtarmamizi zorlastirdi. Simdi bizde artik suyun çözülmesini bekleyecegiz. Ve Orman Su Isleri Sube Müdürlügündeki arkadaslarimiz da takip ederek, Itfaiye olarak gereken ne ise yapacagiz.”dedi.
Karaman Orman ve Su Isleri Sube Müdürü Nazmi Kaplan ise“Bize de yapilan ihbar üzerine Itfaiye ile irtibata geçtik. Kurtarma operasyonu için tekne temin edildi. Fakat gölün üzerinde buz olmasi nedeni ile Filamingo’ya yaklastikça kanatlanarak uçmasi isimizi zorlastirdi. Bunun üzerine bir de kusu takip altina alacagiz. Ve suyun çözülmesinin ardindan gerekli kurtarma çalismasina devam edecegiz.”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284