İİBF’den Coşkulu Mezuniyet Kutlaması

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törene Karaman Vali Yardımcısı Kaya Çelik, KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay ve Birol Üner, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İİBF’den Coşkulu Mezuniyet Kutlaması

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören açılış konuşmalarıyla devam etti.

“Bize yapılan yatırımların karşılığını verme zamanı geldi”

Açılış konuşmalarının ilkini gerçekleştiren fakülte üçüncüsü Umut Girgin, sorumluluklarının farkında olduğunu belirterek, “Bir insan kolay yetişmiyor. İlmik ilmik dokumak, emek vermek gerekiyor insanı yetiştirmek için. Bütün bunların bilincinde olarak bize yapılan yatırımların karşılığını verme zamanımız geldi.” dedi.

“Okumanın yaşı olmadığını kanıtladım”

Fakülte ikincisi Havva Karamanoğlu ise herkesin bir hayali olduğunu ve kendisinin de bu hayali gerçekleştirmek için 43 yaşında üniversiteye başladığını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Okula ilk başladığımda bu hedefimi gerçekleştirebilir miyim diye endişeler taşıyordum. Şükürler olsun ki başardım. Şuan 47 yaşındayım ve okumanın yaşı olmadığını kanıtladığımı düşünüyorum.”

“Bugün, hayat maratonumuzun başlangıç günüdür”

Fakülte birincisi Aynur Durmuş ise başarısında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bugün dört yıllık öğrenim hayatımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ancak hepimiz biliyoruz ki bu süreç bugün hayat maratonumuzun bir başlangıcıdır. Umarım hepimiz bu uzun maratonda sarf ettiğimiz emeklerimizin karşılığını alırız. Hepimize başarılı bir gelecek ve meslek hayatı diliyorum.”

“Hayatta her şeyin ikamesi vardır fakat zamanın asla ikamesi yoktur”

KMÜ Rektör Yardımcısı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Ercan Oktay da mezuniyetin bir son değil bundan sonraki hayata açılan bir kapı olarak algılanması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Hayatta her şeyin ikamesi vardır fakat zamanın asla ikamesi yoktur. KMÜ gibi genç bireyler olarak bundan sonraki hayatınızda da hedeflerinize ulaşmak için sabır ve gayretle yolunuza devam edeceğinize inanıyorum. Hepinize bu yolda başarılar diliyorum.”

“Hepiniz ülkemizin ekonomik ve siyasi hayatında söz sahibi kişiler olacaksınız”

KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Birol Üner ise gençlerin ülkemiz adına en büyük hazine olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yetişmiş genç nüfusun, milletimiz ve insanlık için güzel gelişmelere ön ayak olacağına, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle gençlerimizin dünya gençleri arasında sıyrılacağına tüm kalbimle inanıyorum. Hepiniz kendinize has kişilik özellikleriniz ve bilgi birikiminizle güzel işlere imza atacak, ülkemizin ekonomik ve siyasi hayatında söz sahibi kişiler olacaksınız. Tüm mezunlarımıza parlak ve aydınlık bir gelecek temenni ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından fakültede dereceye giren öğrencilere ve ailelerine hediyeleri takdim edildi. Fakülte birincisi Aynur Durmuş’un mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çakmasının ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere ve ailelerine hediyeleri verildi.

Bütün mezun öğrencilere öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesiyle birlikte öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284