İKEV Bursiyer Öğrencilerle Yıllık Olağan Tanışma Toplantısını Yaptı

Kısa adı İKEV olan İstanbul’daki Karamanlılar Vakfı 27 Kasım Pazar günü saat 11.00’de bursiyer öğrencilerle yaptığı yıllık toplantıda Doç. Dr. Ali Güler Atatürk”ün hayatını anlatan güzel bir konuşma yaptı.

İKEV Bursiyer Öğrencilerle Yıllık Olağan Tanışma Toplantısını Yaptı

Güler, Atatürk düşmanlığının kasıtlı yaratıldığını özünde İngiliz istihbarat servisi olduğunu, düşmanlık yaratanların Dr. Rıza Nur ve Said-i Nursi’yi esas aldıklarını çok net cümlelerle ve kaynaklara inerek anlattı ve Atatürk’ün annesi ve babası tarafından Karamanlı olduğunu yazılı belgelerle öğrencilere bir daha vurgulayarak anlattı.

Toplantıya, Vakıf Başkanı Suat Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri, Onursal Başkan Suat Sözer, Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Ankara Karamanlılar Derneği Başkanı Veli Bozkır, öğrenciler ve Karamanlılar katıldı.

Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Başer’in yönettiği toplantıda Timsal Karabekir’de Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk ve babası ile birlikte vatanı kurtarmak için çaba sarf eden önderleri ve yaşadıkları zor şartları anlatırken katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Katılımcılara ikram olarak, sıkma, batırma ve diğer yerel yiyeceklerin verildiği toplantı samimi bir hava içinde geçti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284