Ikiz Taekwondocular KMÜ’yü Tercih Etti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜ BESYO) kayitlari sürerken özel yetenek sinavini kazanan milli sporcular Selahattin ve Selçuk Akbas kardeslerin tek tercihi KMÜ oldu.

Ikiz Taekwondocular KMÜ’yü Tercih Etti

Birinci Olmak Ruhlarinda Var
Ikiz kardesler Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sinavlarina ilk müracaat eden isimler olurken ön elemelerde de puan siralamasinda birinci ve ikinciligi paylastilar. Ikiz kardesler ayni zamanda koordinasyon sinavlari sonucunda elde etmis olduklari derecelerle yine ilk iki siraya yerlestiler.
Selahattin ve Selçuk kardesler, hayatta birçok alanda genellikle basarili olduklarini ifade ederek “Insan azimli olmali ve kendine güvenmeli. Bazi seylerden fedakârlik etmeyi bilmeli. Biz fedakârlik ederek bu asamaya kadar geldik.” diye konustular.
Sporda ailenin desteginin çok önemli oldugunu söyleyen ikiz kardesler bes yasinda taekwondo ile spora basladiklarini, Karaman’da spor lisesinden mezun olduklarini ve özel bir spor hocasi esliginde çalismalarini sürdürdüklerini söylediler. Üniversiteyi tercih asamasinda ise hiçbir kararsizlik yasamadiklarini ve KMÜ’yü tercih ettiklerini vurgulayan ikizler “Diger illerin hiçbirisine basvuru yapmadik ve tek tercihimiz burasi oldu. KMÜ, Türkiye’deki Beden Egitimi ve Spor Yüksekokullari bakimindan sayili üniversitelerden birisi. Bunun yani sira Karamanli olmamiz, ailemizle birlikte yasamamiz ve taekwondo salonumuzun burada olmasi nedeniyle tercih konusunda ikilem yasamadik. Sinavlarin seffaf bir sekilde yapiliyor olmasi da bizim için çok önemliydi. Artik bu üniversitenin ögrencileriyiz ve çok mutluyuz.” dediler.
Final Maçinda Rakip Oldular
Genç yaslarina ragmen pek çok basariya imza atan ikiz taekwondocular basariya odakli bir sekilde çalistiklarini ve daha büyük basarilari hedeflediklerini söyleyerek müsabakalarda yasadiklari ilginç bir olayi anlattilar. 2011 yilinda Marmaris’te düzenlenen Yildizlar Türkiye Taekwondo Sampiyonasinda 130 rakiple karsilasan ikizler, rakiplerini tek tek yenerek finalde birbirleriyle mücadele etme sansi yakaladiklarini söylediler. Bu olayin Türkiye taekwondo tarihinde bir ilk oldugunu belirten ikizler, bu müsabakanin ardindan milli takim seçmelerinde de rakiplerini eleyerek yeniden birbirleriyle karsilastiklarini dile getirdiler.
Hocalari esliginde 2020 Olimpiyatlarina çok iyi bir sekilde hazirlandiklarini belirten ikiz kardesler ülkemizi olimpiyatlarda en iyi seviyede temsil etmeyi, üniversiteyi de birincilik ve ikincilikle bitirmeyi hedeflediklerini belirterek kendilerini sürekli olarak destekleyen ailelerine, spor hocalarina ve sponsorlarina tesekkür ettiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284