İl Genel Meclisi Başkanı Kapar: Tarafsız Ve Özgür Bir Basının Varlığı Güçlü Demokrasilerin Vazgeçilmez Unsurudur

İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, basında sansürün saldırılışının 110. yılı ve basın bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Kapar: Tarafsız Ve Özgür Bir Basının Varlığı Güçlü Demokrasilerin Vazgeçilmez Unsurudur

Kapar mesajında,  “Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz`da kutlanmaktadır. Türk basını tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Basın, Milletin Müşterek Sesidir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır. Gelişmiş toplumların vazgeçilmez unsuru olan basının görevini tarafsız ve objektif bir şekilde yürüttüğünde bir toplumun gelişimine, kalkınmasına, aydınlanmasına ve kurtuluşuna yol açmaktadır. Bunun en yakın ve güzel örneğini 15 Temmuz 2016 gecesinde millet olarak yaşadık ve gördük. O gece basının, doğru, tarafsız ve ilkeli yayın yapmasının, insanları ülke menfaatleriyle doğru orantılı olarak yönlendirmesinin, bir yayıncılıktan öte ne kadar kutsal bir görev olduğuna şahit olduk. O gece devlet ile millet arasındaki bağın kuvvetlendirilmesinde basının ne kadar önemli bir görev üstlendiğini anladık. Aynı şekilde ilimizde faaliyet gösteren bütün basın mensupları da doğru, ilkeli ve hızlı habercilik ilkesinden taviz vermeden dik bir duruşla görevlerini yerine getirdiler. Bu vesileyle ben de hepsini bir kez daha tebrik ediyorum. İletişim ve düşünce özgürlüğünün bir ülkenin demokrasisine ve dolaylı olarak ekonomisine, kalkınmasına ve huzuruna ne kadar katkı sağladığı inkar edilemez bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle Karamanımızın doğru tanıtılmasında ve anlatılmasında emeği geçen yerel gazete, dergi, radyo ve televizyon çalışanlarımız başta olmak üzere bütün gazeteci ve basın mensuplarının bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284