Il Genel Meclisi Çevreye El Atti

Il Genel Meclisi çevre sorunlarina da el atti. Meclis komisyonlardan gelecek rapor dogrultusunda tüm kamu kurum ve kuruluslarini göreve çagirarak çevrenin temizlenmesi ve vatandasin bilinçlendirilmesini saglayacak.

Il Genel Meclisi Çevreye El Atti

Konuyla ilgili olarak bir açiklama yapan Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir, “Ilimiz Ilçe, belde ve köylerinde halkimizin piknik yaptigi birçok alanda ve özellikle Çamlik Ormaninda rastgele her türlü çöplerin atildigi için çevre kirliligine neden olmaktadir. Ilimiz genelinde bu tür orman sahalarinda ve diger alanlara atilan çöplerin temizlenmesi ve çevre kirliliginin önüne geçilmesi, dogal hayatin korunmasi için ilçe kaymakamliklari, ilgili belediye ve kurumlar ile köy muhtarliklari tarafindan gerekli önlemlerin alinmasi yönünde tüm yetkilileri göreve çagiyoruz. Çevrenin dogal yapisini ve bilesiminin bozulmasini, degismesini ve böylece insanlarin olumsuz yönde etkilenmesini çevre kirlenmesi olarak tanimlayabiliriz. Artik hepimizin bildigi gibi çevreden, içindeki varliklara göre en çok yararlanan bizleriz. Çevreyi en çok kirleten yine bizleriz. Bu nedenle "Çevreyi kirletmek kendi varligimizi yok etmeye çalismaktir" denilebilir.
Bilinçsiz kullanilan her sey gibi temiz ve saglikli tutulmayan çevre de bizlere zarar verir. Bu nedenle çevre denince aklimiza önce yasama hakki gelmelidir. Insanin en temel hakki olan yasama hakki, canli ya da cansiz tüm varliklari saglikli, temiz ve güzel tutarak dünyanin ömrünü uzatmak, gelecek kusaklara birakilacak en degerli mirastir. Bu nedenle konu Il Genel Meclisinin gündemine alinmis gerekli görüsmeler yapilarak Çevre Saglik ve Egitim, Kültür ve Sosyal Isler komisyonuna havale edilmistir. Komisyonlardan gelen rapor dogrultusunda tüm kamu kurum ve kuruluslari göreve çagrilarak çevrenin temizlenmesi ve vatandaslarimizin bilinçlendirmesi saglanacaktir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284