Il Özel Idaresi’nde Araç Teslim Töreni

Il Özel Idaresi Tarafindan Köy Muhtarliklari Ile Kamu Kurumlarina Verilmek Üzere Alinan Yangin Söndürme Tanki Ile Araçlar Düzenlenen Törenle Verildi

Il Özel Idaresi’nde Araç Teslim Töreni
Karaman Il Özel Idaresi tarafindan köy muhtarliklari ile kamu kurum ve kuruluslarina verilmek üzere alinan yangin söndürme tanklari ile araçlar Karaman Valisi Süleyman Kahraman’inda katildigi bir törenle verildi.
Il Özel Idaresi’nde gerçeklesen araç dagitim törenine,Vali Süleyman Kahraman’in yani sira Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Salih Baldiz ile ilçe ve belde belediye baskanlari, daire müdürleri ve köy muhtarlari katildi. Törende konusan Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Salih Baldiz, Il Özel Idaresinin yürüttügü hizmetler ve yapilan çalismalar hakkinda bilgiler verdi. Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir ise Karaman Il Genel Meclisi olarak 2011 yili içerisinde 327 karar aldiklarini söyledi.
Il Genel Meclisi ve Il Özel Idaresi olarak esik hizmet anlayisi ile hareket ettiklerini belirten Bayir,”Hiçbir köyümüzü digerinden ayirmadik. Bize gelen tüm sorunlari çözmek için elimizden gelen tüm çabayi ben ve Il Genel Meclisi üyesi arkadaslarim gösterdik ve büyük bir basari sagladik dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da bugün bir sevinci paylasmak üzere toplandik. Il Özel Idaremizin aldigi araçlarin halkimizin hizmetine sunulacak olmasi her seyden önce Karaman adina büyük bir sevinç diye düsünüyorum. Kadim bir sehirde yasiyoruz, bizden öncekiler bize birbirinden degerli güzellikler birakmis. Ve ecdadimiz her hizmetinde insani temel almis. Biz de ayni anlayisla hizmet ediyoruz ve klasik ifadeyle halka hizmetin Hakk’a hizmet olduguna bütün kalbimizle inaniyoruz. Halkimizin refah seviyesinin, huzurunun artmasi bizleri hem sevindiriyor hem de ülkemizin ve milletimizin gelecegi açisindan umutlandiriyor. Biz, yediden yetmise halkimizin her ferdinin hizmetin en iyisine layik oldugunu düsünüyoruz. Ve bu anlayisla hizmet ediyoruz. Eger dünya modernlesiyorsa bizim insanimizda bu imkanlardan faydalanmali diye düsünüyoruz. Bugün de ayni anlayisla köylerimizde kullanilmak üzere 10 adet yangin söndürme tanki hizmete girecek. Bu yangin söndürme tanklari ayni zamanda bu köylerimize yakin çevre köylerimize de hizmet verecek dedi.
Köyde de olsa, sehir merkezinde de olsa bizim insanimiz hizmetin en iyisine layiktir diyen Kahraman, bugün ayrica bir adet ambulans, bir adet hayvan acil müdahale araci, bir adet sosyal hizmetler müdürlügümüze hizmet araci, bir adet çekici ve yine köylerimizde hizmet vermek üzere bir adet de vidanjör hizmete girecek. Ama sunu göz ardi etmemek gerekiyor. Il Özel Idaremizin yaptigi yatirimlar, verdigi hizmetler Karaman halkinin yasam kalitesini yükseltme noktasinda büyük bir önem tasiyor. 2011 yilinda Karaman ili genelinde köy yollarimizda 99 kilometre yol onarimi, 217 kilometre yol stabilizesi, yaklasik ise 175 kilometre asfalt kaplama yapilmistir. Bu hedeflenen programin üzerindedir ve ciddi bir basaridir. Yaklasik 112 milyon lirasi ödenegin yine yaklasik 42 milyon lirasi yatirimlar için harcanmistir diye konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan yangin söndürme tanklari köy muhtarlarina araçlar ise kurum müdürlerine protokol üyeleri tarafindan teslim edildi.
Araç teslim töreninin sonunda Vali Süleyman Karhama, teslim edilecek araç ve yangin söndürme tanklarini kontrol etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284