Ilimizde Gerçeklesen Din Egitimi Sempozyumunda 60 Teblig Sunuldu

Din ögretimine bagli okullardaki ögretmenlerin iki hafta süren mesleki gelisim çalismalari sona erdi.

Ilimizde Gerçeklesen Din Egitimi Sempozyumunda 60 Teblig Sunuldu

Geçtigimiz hafta baslayan çalismalarin ilk haftasi sempozyum olarak gerçeklesti. Ardindan dört grup halinde yapilan 20 oturum sonunda idareci ve ögretmenler 60 teblig sundu.
Açis konusmasini Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nun yaptigi sempozyuma ilimizde görev yapan 252 ögretmen katildi. Il Müdürü Sultanoglu konusmasinda, ögretmenlik mesleginin sevgi isi oldugunu belirterek “Ögretmenlik maas ve mesai ile sinirlandirilamayacak özel bir meslektir. Ögretmen emir ve kumanda ile degil, ögrencilerin ruhuna ve aklina dokunan bir gönül sanatkâridir. O, en dogru, en güzel hayat örnegini yapar, hazirlar ve ögrencilerine sunar.” ifadelerinin ardindan kendi ögretmenliginden örnekler verdi.
Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Münir Oktay, ögretmenlige dair fikirlerini paylastigi seminerde, insanin sirlarla dolu bir varlik oldugunu belirterek “Ögrencilerimizi sekilcilikle yetistirmek yerine onlardaki orijinal fikirleri ortaya çikarmaliyiz. Önce bizim ceketimizi dogru dügmelememiz gerekir. ‘Gençler bilse, ihtiyarlar yapabilseydi.’ sözünü unutmamaliyiz.” seklinde konustu.
Ardindan konusmasini yapan Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Halit Çalis, ögretmenligin herkese nasip olmadigini belirterek konusmasinda “Birçok meslek arasindan egitimci oldugumuz için sükrediyoruz. Nesillerle muhatap olmak, onlari dönüstürmek, tek kisinin bile hayatinda iz birakabilmek ve bunu meslek olarak yapmak, bir ayricaliktir. Vahiy olma disinda peygamberlerle egitimciler ayni misyonun tasiyicilaridir. Bu bizim için büyük bir nimettir. Ne kadar sükretsek azdir.” ifadelerine yer verdi.
Daha sonra seminer kapsaminda Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Sefa Usta, yönetim ve egitimde etik konusunda bilgiler verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284