Imam Hatip Ögrencilerinden “Son Durakta Son Kitabi Okuyoruz” Etkinligi

Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi Kütüphanecilik Kulübü ögrencileri “Son Durakta Son Kitabi Okuyoruz” sloganiyla Karaman sehir mezarligini ziyaret ederek Kur`an okuyup tefekkür etti.

 Imam Hatip Ögrencilerinden “Son Durakta Son Kitabi Okuyoruz” Etkinligi

Kulüp danisman ögretmeni Yunus Özdemir, etkinlikteki amaçlarinin Yasin Suresi'nde de geçtigi üzere Kur'an’in diriler için indirilen bir kitap olduguna dikkat çekmek oldugunu belirtti.

Özdemir, "Bu hafta kütüphanecilik haftasi ve tüm okullarimizda kitaplari konusuyoruz, ama aslinda kitap bir aliskanligin ve zevkin ötesinde bir seydir. Zira kitaplar vakit geçirecegimiz bir nesneden ziyade geçip giden zamanin farkina varmamizi ögütleyecek bir vaizdir. Kitabin kendisini bir aliskanliga dönüstürmeden kitap bize aliskanliklarimizdan kurtulma noktasinda kilavuz olmalidir" dedi. Etkinligin adini seçerken de ayni kaygiyi tasidiklarini belirten Özdemir, “Son Durakta Son Kitabi okuyoruz derken aslinda yasadigimiza dikkat çekmek istedik ve ölüm gelmeden önce hayatin kiymetini bilmemizi ögütleyen Peygamberimizin sesine kulak verdik. Kuran’in hem lafzini hem manasini okuduk, mezarligimizda ebedi uykusunu uyuyan kardeslerimizi düsündük ve onlar için de dua edip Rabbimizden rahmet diledik" diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284