İmar Barışı İçin Karaman’da Bugüne Kadar 3 Bin 100 Kişi Başvuru Yaptı

İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunu çözüme kavuşturuluyor. 8 Haziran’da başlayan İmar Başırı başvuruları 31 Ekim’de sona erecek.

İmar Barışı İçin Karaman’da Bugüne Kadar 3 Bin 100 Kişi Başvuru Yaptı

Vatandaşların beyanı esas alınarak başvuru işlemleri e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Hatalı başvurulara sebebiyet verilmemesi için ise ulaşım ve erişim kolaylığı gözetilerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü zemin katında İmar Barışı Başvuru Noktaları oluşturuldu.

İmar barışıyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu basın mensuplarını bilgilendirdi.

Hacıhaliloğlu, “8 Haziran tarihinden bugüne kadar imar barışı yasasından yararlanmak için 3 bin 100 kişi başvuruda bulunarak Yapı Kayıt belgesini almıştır. E-Devlet üzerinden başvuru yapılabilmesi için başvuru sahiplerinin e-devlet şifresi bulunması gerekmektedir. İş süreçlerinin kısaltılması, başvuruların kolaylaştırılması amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü zemin katında PTT Bank teşekkül edilmiş olup e-Devlet şifresi alınması ile Yapı Kayıt Belge Bedelinin tahsil işlemleri, bu birimde gerçekleştirilmektedir. İmar Barışı; ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış olan yapılara Yapı Kayıt Belgesi düzenlenerek kayıt altına alınması, imar sorunlarının çözülmesi, su, elektrik ve doğalgaz bağlanması, yapı hakkında İmar Kanunu’na göre alınmış yıkım kararları ve idari para cezalarının iptal edilmesi, maliklerin tamamının muvafakati alınmak suretiyle ve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave bir ödeme yaparak tapuda cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edilmesi, Hazineye (özel kanunlar kapsamında kalan ve bu özel kanunlara göre değerlendirilmesi gerekenler hariç) ve Belediyeye ait taşınmazlar üzerinde yer alan yapı maliklerinin Yapı Kayıt Belgesi almak suretiyle rayiç değer üzerinden arsaları satın alması gibi birçok edinimi içerisinde bulundurmaktadır. İl Merkezinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar, ilçelerimizde tapu müdürlüklerince tesis edilmektedir. Vatandaşlarımızın İlçelerimizde mevcut olan tapu müdürlüklerine başvurmaları durumunda e-Devlet başvurularına yardımcı olunmaktadır. 31 Ekim tarihine kadar başvuruları almaya devam edeceğiz. Yapı Kayıt Belge Bedelini ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırılması gerektiği düzenlemede yer almaktadır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2018, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284