Is Garantili Kurslar

Çalisma ve Is Kurumu Müdürlügü ile Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi isbirligiyle düzenlenen kurslarda is garantisi bulunuyor.

Is Garantili Kurslar
Ilimizde istihdamin artirilmasi, is gücü piyasasinin nitelikli is gücü ihtiyaçlarinin karsilanmasi amaciyla Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi ile Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügünün isbirligiyle düzenlenen yapi yalitimcisi, elektrik tesisatçiligi, kasiyerlik, asçilik, terzilik, kat görevlisi ve cilt bakimi ve güzellik uzmanligi dallarinda ücretsiz meslek edindirme kurslari düzenlenecek.
Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez konuyla ilgili olarak yaptigi açiklamada, “Bu kurslarla meslek sahibi olmak isteyen yetenekli gençlerin sektöre kazandirilmasini hedefliyoruz. Toplam 175 kisinin egitim görecegi kurslarda, katilimcilara egitime katildiklari gün basina 20 lira cep harçligi ödenecektir. Egitime katilacak kursiyerlerin genel saglik sigortalari ISKUR tarafindan yaptirilacaktir. Kurs sonunda yapilacak sinavda basarili olanlara Milli Egitim Bakanligi onayli sertifika verilecektir. Ayni zamanda sinav sonrasinda basarili olan kursiyerlerin bir bölümü egitim aldiklari alanda istihdam edilecektir.
Bu kurslara katilabilmek için en az ilkögretim okulu mezunu, 17–45 yas arasi issiz ve yetistirilecekleri meslege uygun özelliklere sahip olmak gerekmektedir. Kurslarla ilgili basvurular Karaman Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü adresine sahsen yapilabilmektedir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284