Is Sagligi Ve Güvenligi Anlatildi

Ilimiz Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi tarafindan hafta sonunda Is Sagligi ve Is Güvenligi konulu bir seminer düzenlendi.

Is Sagligi Ve Güvenligi Anlatildi
 
Dr. Adnan Küçükçalik ve Makine Mühendisi Murat Aktas’in sunumuyla gerçeklestirilen seminer öncesinde konusan Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi Baskani Ayhan Sanci, yilin son günleri olmasi ve degisiklerin ardi ardina geldigi bu günlerde esnafin cezali duruma düsmemeleri için yapilmasi gerekenler konusunda bilgi verdi.

Sanci, “Is Sagligi ve Güvenligiyle ilgili olarak herhangi bir erteleme söz konusu degildir ve Isyerlerimizin Nace Kodlari çok önem arzetmektedir. 1 Ocak 2014’ten itibaren sadece büyük isyerleri degil NACE kodu ‘TEHLIKELI’ sinifta yer alan ve isçi çalistiran berber, kasap, ayakkabi tamircisi gibi küçük esnafin da is güvenligi uzmani, hekim ve yardimci saglik personeli çalistirmak zorunda, NACE kodu ’TEHLIKELI’ olan is kollarindaki küçük esnaflar da bu yükümlülügü yerine getirmek zorunda. Erkek berberleri, kadin kuaförleri, hamamlar, saunalar, solaryumlar, ayakkabi tamircileri, lunaparklar, fizyoterapi merkezleri, dis hekimleri, çagri merkezleri gibi isletmeler mutlaka is güvenligi uzmani, is yeri hekimi ve yardimci saglik personeliyle ilgili eksikliklerini gidermek zorundalar. Bir hatirlatma da ISLETME KAYIT BELGESI ile ilgili yapalim Gida Isletmelerinin kayit ve onay islemleri yönetmeliginin yilbasinda uygulanmaya baslayacak olmasindan dolayi Gida Isletmelerinin yilsonuna kadar ‘Isletme kayit belgesi ‘ almasi gerekmektedir. 31 Aralik 2013 tarihine kadar “Isletme Kayit Belgesi” almayan bakkal, market gibi küçük esnaf ve gida üreticileri cezali durumda kalabilecektir. Kayit belgesi almak için 31 Aralik 2013 tarihine kadar dolduracaklari beyanname, dilekçe ve yönetmelik kapsaminda istenilen belgelerle isletmelerinin bagli bulundugu Il Tarim Müdürlüklerine basvurmalari yeterlidir. Tüm meslektaslarimin, sanayici esnaf ve sanatkârlarin yeni yilini kutlar bol ve bereketli kazançlar dilerim” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284