Isaret Dili Egitim Kursu Basladi

Kisa adi KASGEM olan Karaman Kalkinma Stratejileri ve AB Daimi Temas Merkezi ile Rehberlik ve Özel Egitim Hizmetlerini Destekleme Dernegi tarafindan Mevlana Kalkinma Ajansi’nin destekledigi isaret dili egitimi konulu proje kapsaminda düzenlenen kurs basladi.

Isaret Dili Egitim Kursu Basladi
Rehberlik ve Özel Egitim Hizmetlerini Destekleme Dernegi merkezinde baslayan kursun ilk gününe Vali Yardimcisi Latif Memis, Dernek Baskani Ayse Arslan, kursiyerler ve basin mensuplari katildi.
Kursla ilgili olarak bilgi veren Dernek Baskani Ayse Arslan, “Kursumuz isitme engelli vatandaslarimizin kamu kurum ve kuruluslari ile degisik ortamlara girdiklerinde karsilasmis olduklari iletisim güçlüklerini asmalarina yardimci olmak amaciyla düzenlendi. Bildiginiz gibi isitme engelli bireyler cihaz kullanamadiklari ve duyamadiklari için konusmayi ögrenemiyorlar. Dolayisiyla da insanlarla iletisim kuramiyorlar. Iletisim kurmayi ögrenemedikleri içinde onlara tek seçenek isaret dili kaliyor. Isaret dili bizler içinse çok yabanci bir dil oldugu için onlar bizlerle iletisim kurmaktan yoksun kaliyorlar. Bu kursta duyma yetenegi olmayan insanlarla isaret diliyle nasil iletisim kurulabilecegi ögretilecek” dedi.
Vali Yardimcisi Latif Memis’de “Türkiye’de oldukça fazla isitme engelli insan var. Biz bu dili ögrenebilirsek bu vatandaslarimiza da daha iyi hizmet edebiliriz. Normal hayatta onlarla yasamamiz biraz daha kolaylasabilir. Birde ben empati kurmak açisindan bakiyorum olaya. Onlarla empati kurabilirsiniz. Hiçbir ses yok. Konusamiyorsunuz, sadece parmaklarinizla insanlarla konusuyorsunuz. Bu bile bir adimdir” dedi.
Yapilan konusmalarindan 20 gün devam edecek olan kursun ilk dersi isaret dili uzmanlarinca verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284