İşaret Dili Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde açılan işaret dili kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

İşaret Dili Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Vali Süleyman Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Küçük, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yaşar Göktepe ve kursiyerlerin katıldığı program, kursiyerlerin işaret dilini kullanarak İstiklâl Marşı’nı okumasıyla başladı.

Halk eğitim merkezi müdürünün açılış konuşmasından sonra kursiyerler tarafından Peygamber Efendimiz ve engelliler konulu bir konuşma yapıldı. Kurs süresince yapılan etkinliklerin anlatıldığı sunumun ardından engelli farkındalığı ile ilgili video izlendi.

Kursiyerlerin işaret diliyle seslendirdikleri “emrin olur” isimli parça katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenirken yine işaret diliyle kursiyerler tarafından Fatiha suresinin meali okunması ve dua edilmesinden sonra 2 Kasım 2016 tarihinden bu yana devam ederek eğitimlerini başarıyla bitiren ve belge almaya hak kazanan 22 kursiyere, Vali Süleyman Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız ile ilgili kurum müdürleri tarafından sertifikaları verildi.

Sertifika töreninin ardından kursiyerleri gösterdikleri başarılardan dolayı tebrik ederek konuşmasına başlayan Vali Tapsız: “Bugün sağlıklı olan her bireyin birer engelli adayı olduğunu belirterek yarının neler getireceğini hiçbirimiz bilemeyiz. Onun için empati yaparak kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koyarak hareket etmemiz lazım. Onların da bu toplumun bir ferdi olduklarını asla unutmamamız gerekiyor. Toplum olarak onlara sahip çıkmalı ve yaşamlarını kolaylaştıracak güzellikler sunmamız gerekiyor” dedi.

Devlet olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olduklarını ve hayatlarını rahat bir şekilde sürdürebilmelerine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Vali Tapsız, engelli vatandaşlarımıza yardım etmek, duygularını ve düşüncelerini aktarmada yardımcı olabilmek amacıyla açılan kursa katılan ve yaklaşık 2 ay süren eğitimler sonrasında başarı belgelerini almaya hak kazanan kursiyerlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Sertifika töreni toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284