Isaret Dili Kursu Açiliyor

Karaman Isitme Engelliler Dernegi yeni bir projeye imza atti. Karaman Isitme Engelliler Dernegi tarafindan ilk defa açilmis olan Isaret Dili Kursu bugün saat 14.00`de Dernek binasinda ön kayit toplantisi yapilacak. Kurs basvurularinin dernek binasinda yapildigi ve 9 Mart Pazartesi günü kayit için son gün oldugu belirtildi.

Isaret Dili Kursu Açiliyor

9 Mart Pazartesi günü Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlügü Toplanti Salonunda baslayacak olan kursun 29 Mayis’ta sona erecegi ve kursu basariyla tamamlayanlara sertifika verilecegi açiklandi.
Isaret Dili Egitmeni Mehmet Semiz kursla ilgili olarak verdigi bilgide, “Karaman Isitme Engelliler Dernegi 2005 yilindan itibaren faaliyete geçmistir. Isitme Engelli vatandaslarimizin egitimleri, kültürel çalismalari, sportif aktiviteleri, saglik problemleri ve sosyal hayata kazandirilmalari için gerekli çalismalari yürütmekteyiz. Benim Annem babamda isitme engellidir, Babam Isitme Engelliler Dernegi Baskanligini yürütmekte, Annem ise Judo ve Atletizm Dalinda Türkiye dereceleri almistir. Türkiyeyi Ele aldigimizda yaklasik 3,5 milyon isitme engelli birey yasamaktadir, bu sayi ise matematik hesaplamalara göre 25 kisiden birisinin isitme engelli oldugunu gösterir. Ilimizde Halk Egitim Merkezi ve Gençlik Merkezlerinde Isaret Dili Kurslari verilmekte ve halkimiz bu kurslardan memnun kalmamaktadir bizlerde gelen bu sikâyetler dogrultusunda hem Engelli bireylerimize katkida bulunulmasi hem de bu soruna çözüm bulmak amaciyla bu kursu açmis bulunmaktayiz. Isaret Dili kursu açilirken yardimlarini esirgemeyen Sayin Valimiz Murat Koca'ya, Belediye Baskanimiz Ertugrul Çaliskan'a Gençlik Hizmetleri ve Il Spor Müdürümüz Hayati Kisacik'a Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektör'ü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e, reklâm sponsorlugumuzu yürüten Duru Bulgur yönetimine ve ilimizde yer alan egitim kurumlarina, kurum ve kurulus teskilatlarina tesekkür ederim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284