İşkur Bin 100 Personel Alacak

İşkur İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına program çalışmaları kapsamında il genelinde belediyeler, Müftülük, İl Özel İdaresi ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne toplam bin 100 kişiye 6 ay süreyle iş imkânı sağlanacak.

İşkur Bin 100 Personel Alacak

27 Şubat Pazartesi günü başlayan başvurular 3 Mart Cuma günü sona erecek. Toplum Yararına Programların tümü 15 Mart Çarşamba günü başlayacak. Seçim yöntemi ise Noter kurası ile belirlenecek.
Adaylar TYP’lerden yalnızca birisine müracaat edebilecek. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecek. Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacak. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacak. Yedek katılımcının belirlenmeyeceği kurada çıkan herkes yedek katılımcı listesinde yer alacak.
Seçim yöntemleri sonrası oluşan listeler nihai liste olmayıp, gerekli inceleme ve kontrol işlemleri sonrasında kesinleşecek. İnceleme işlemleri tamamlanmadan program başlatılmayacak.
Müftülük dışındaki projelerde, başvuru sayısı kontenjandan fazla olursa 35 yaşın altındaki erkekler kura listesine alınmayacak. Asil ve yedekler bittikten sonra kontenjan kalırsa dahil edilebilecek.
Proje kapsamında İl Müftülüğüne 50, Başyayla Müftülüğüne 10, Ermenek Müftülüğüne 25, Kazımkarabekir Müftülüğüne 5, Sarıveliler Müftülüğüne 10, Ayrancı Belediyesine 15, Ermenek Belediyesine 35, Karaman Belediyesine 310 ayrıca engelli ve eski hükümlüler içinde 50, Güneyyurt Belediyesine 25, Sarıveliler Belediyesine 35, Başyayla Belediyesine 30, Kazımkarabekir Belediyesine 30, Kazancı Belediyesine 5, Göktepe Belediyesine 5, Sudurağı Belediyesine 20, Akçaşehir Belediyesine 5, İl Özel İdaresine 100, Ermenek Orman İşletme Müdürlüğüne 235, Karaman Orman İşletme Müdürlüğüne ise 100 kişi alınacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284