İŞKUR’dan Engelli Ve Hükümlülere İş Kurma Müjdesi

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, kendi işini kurmak isteyen engellilere ve eski hükümlülere proje hibe desteği verecek.

İŞKUR’dan Engelli Ve Hükümlülere İş Kurma Müjdesi

2018 yılının ilk aylarında uygulamaya geçirilecek olan projenin birinci dönem başvuruları başlarken 11 Aralık’a kadar başvurular yapılabilecek.

Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere 36 bin lira hibe yapan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), destek miktarını 50 bin liraya yükseltmiş bulunuyor.

Özel politika ve uygulamalarla engellilerin mesleki eğitimi ve istihdamı için çaba gösteren İŞKUR, özel projelere katkı sağlayarak engellilerin topluma ve ekonomik hayata uyumunu desteklemeye devam ediyor.

Engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen "İdari Para Cezaları Fonu" kullanılarak kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği sağlayan Kurum, bugüne kadar 36 bin lira olarak verilen miktarı artık 50 bin liraya yükseltilmiş bulunuyor.

Desteğe değer bulunan projelere; Kuruluş işlemleri desteği olarak 3 bin TL’ye kadar, İşletme gideri desteği olarak 11 bin TL’ye kadar, Kuruluş desteği için ise 36 bin TL’ye kadar, Toplamda 50 bin TL’ye kadar hibe desteği verilebilecek.

En az yüzde 40 engelli olma şartı

İŞKUR'a kayıtlı, 18 yaşından büyük, eski hükümlü veya en az yüzde 40 engelli olma şartlarının arandığı hibe programı için hazırlanan projeler, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü çatısı altında kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan komisyonca değerlendiriliyor. 2014'te başlatılan uygulamanın 2018 yılının 1. dönem projeleri için 11 Aralık'a kadar başvuru yapılabilecek. İlgilenenler yeni döneme ait başvuru rehberi ve formlara İŞKUR'un internet sitesinden ulaşabilecek.

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecek. Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak.

Desteklenecek projeler ise

1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

3- Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,

4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,

5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler.

6- Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini 11 Aralık 2017 tarihine kadar hazırlayıp bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine teslim edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284