Ismet Yilmaz`dan Astsubaylara Zam Müjdesi

Astsubaylarin maaslarina yüzde 20`lik zam gündemde.

Ismet Yilmaz`dan Astsubaylara Zam Müjdesi

Milli Savunma Bakani Ismet Yilmaz, gelir seviyesi düsük olan astsubaylarin maaslarina yüzde 20 oraninda zam yapilmasina yönelik çalisma yürüttüklerini bildirdi.
400 TL ÖDENECEK
Yilmaz, astsubaylara görev tazminati verilecegini, lojman tahsis edilmeyen astsubaylara 400 TL ödenecegini belirtirken, kurum içi iletisimin artirilmasi amaciyla "Genelkurmay Astsubayligi" ve "Kuvvet astsubayligi" adi altinda bir kurum ihdas ettiklerini ifade etti.
EMEKLI ASTSUBAYLARA 100 LIRA ZAM
CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli'nin astsubaylarin özlük haklarina iliskin soru önergesini yanitlayan Yilmaz, emekli astsubaylarin maaslarinda da 100'er lira iyilestirme yapilmasinin planlandigini belirtti.
Yilmaz, 2003 ve öncesi göreve baslamis olan astsubaylarin bir üst dereceye intibak islemlerinin yapilmasi için hazirlanan tasari taslagina iliskin yasal düzenleme çalismalarina devam edildigini de kaydetti.
Yilmaz ayrica "Mevcut kadro görevleri ve bu görevlerin gerektirdigi egitim ihtiyaçlari dogrultusunda astsubaylara kuvvet nam ve hesabina lisans tamamlama imkani verilmesi çalismalarina devam edilmektedir" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284