Ismetpasa Caddesi Yeniden Düzenlenecek

Belediye Baskani Kâmil Ugurlu, Ismetpasa Caddesi’ni, Cumhuriyet Parki’ndan Aktekke’ye kadar yeniden ele alacak ve düzenleyecek modern uygulama projesinin ihalelerinin onaylandigini bildirdi.

Ismetpasa Caddesi Yeniden Düzenlenecek
Baskan Ugurlu yaptigi yazili açiklamada, kentin kalbi durumundaki Ismetpasa Caddesini çagdas bir formda yenileyen bir proje hazirladiklarini ve ihale edilen bu projenin onaylandigini belirtti.
Caddeyi daha çok yayalara ayiran projeye göre, caddeyi sadece servis araçlarinin, yavas bir hizla ve tek seritten kullanabilecegini ifade eden Baskan Ugurlu, sunlari kaydetti:
''Cadde yaz ve kis yayalara tahsis edilecek. Aydinlatilmasi yenilenecek ve Kugulu Park ile birlestirilecek. Avrupa’da ki benzerlerini aratmayacak bir düzenleme, baharda (Mart ayinda) baslayacak ve Haziran sonuna yetistirilecek. Caddeyi yeniden düzenleyen proje ile, özellikle yaz döneminde Karaman’a dönen Avrupa’da ki hemsehrilerimize daha konforlu bir yürüyüs güzergahi sunmus olacagiz.”
Aslinda insaati hemen baslatilabilme imkânlari oldugunu fakat bastiran kis sartlari sebebiyle, insaati Mart ayina biraktiklarini sözlerine ekleyen Ugurlu: “Cumhuriyet Parki, Türkçe Parki ve Kugulu Park’in bu cadde üzerinde yer almalari sebebiyle farkli bir projeyle ele alinan ve planlanan caddenin isiklandirilmasindan yüzey kaplama malzemelerine kadar her konu çagdas bir anlayisla ele alindi. Cadde agirlikla yayalarin hizmetine sunulacak. Araba park edilmeyecek. Cadde üzerindeki is yerlerine günün belirli saatlerinde araçlar servis yapabilecekler. Haziran ayinda gelen hemsehrilerimiz Ismetpasa Caddesi’ne geldiklerinde Türkçe konusulan, özünden hiçbir sey kaybetmeyen Avrupai bir Ismetpasa Caddesi ile karsilasacaklar” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284