İşte KTSO Başkanlığı İçin İstişareden Çıkan İsim!

TOBB’a bağlı 365 borsa ve odalarda ertelenen seçim takvimi nedeniyle sıkı bir seçim yarışına hazırlanıyor.

İşte KTSO Başkanlığı İçin İstişareden Çıkan İsim!

Birçok şehirde bir birinden önemli isimlerin başkanlık için yarışacağı konuşulurken, Karaman’da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için bir isim üzerinde mutabakat sağlandı.

Süresi uzatılan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri, 2018 Nisan Ayı’nda yapılacak. Referandum sürecine kadar ertelediği çalışmaları, yaz aylarında hızlandırılmış olarak hayata geçirmeye çalışan iş dünyasında, yoğun temponun ardından KTSO başkanlığı için seçim kulisleri başladı. Karaman’da uzun süredir iş dünyasıyla ilgili STK’ların ve şehir dinamiklerinin sık dokuyup ince eledikleri, her yönüyle araştırma yaparak öne çıkmasını isteyecekleri ‘isim’ belirlendi.

Birçok kanaat önderinin ortak çalışması ve istişaresiyle Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı için aday gösterilen Mustafa Sarı, yazılı bir açıklama yaparak adaylığını duyurdu.

Sarı, “Karaman’dan Dünya’ya tarihi bir kapı açmak, birlik ruhunu canlı tutmak ve kendi değerleriyle markalaşarak metal yorgunluğunu yenip, mekanize üretkenliğe ulaşmak için Karaman Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına adayım” dedi.

İçerisinde akademisyenler ve işadamları başta olmak üzere geniş bir proje ekibi oluşturduklarını belirten Mustafa Sarı, “Ticaret Odasını, esnafın sürekli bilgi alarak, bağlı olduğu sektörde çağı yakalamış bir durumda olması adına harekete geçireceğiz. Oda bünyesindeki meslek komiteleri planlı bir çalışma takvimi çerçevesinde eğitimler, iş gezileri ve organizasyonlar düzenleyecek hale getirilecek. İşte bütün bu komitelerin göstermelik toplantıların aksine, verimli çalışmalarını ve sürekli etkin rol üstlenmelerini sağlamak adına ‘Akademi Kurulu’ oluşturulacak. Bu kurul tüm komitelerin, kısaca ticaret ve sanayi odasının işlevselliğini artırdığı gibi odanın kısa ve uzun vadedeki program takvimini de oluşturacak. Kurul şu anda, şehrin iş alanında nelerde eksik olduğu, nelerin değişmesi gerektiği ve nerelere açılmamız gerektiği hususlarında projelendirme yapıyor. Yani biz göreve başlamadan, Allah nasip ederse ne yapmayı planladığımızı, ne gibi çalışmalar sunacağımızı bir takvim halinde kamuoyu ile paylaşacağız. Göreve geldiğimiz andan itibaren kamuoyu ile paylaştığımız takvimi işleme koyacağız. Öte yandan ticaret odasının şehrin her renkten işadamını bünyesinde barındıran bir gökkuşağı olduğunu unutmayıp, şehrin ekonomisi için katma değer üretmeye çalışacağız. Sürecin şehrimize ve tüm Karamanlılara hayırlı olmasını temenni ederim” sözlerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284