Istifa Eden Memura Ikramiye Yok!

8 Eylül 1999`dan önce memuriyetten ayrilan, bu tarihten sonra istifa ettiginde 15 yil sigortalilik ve 3600 prim gün sayisi bulunmayanlar bu hizmetleri için ikramiye alamayacak.

Istifa Eden Memura Ikramiye Yok!

CHP, milletvekili emekli ayliklarinin da düzenlendigi Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandigi Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapan Kanun'un bazi maddelerinin iptali ve yürürlügünün durdurulmasi için Anayasa Mahkemesi'ne basvurmustu.
Anayasa Mahkemesi 8 Kasim'da yaptigi toplantida, söz konusu düzenlemelerin Anayasa'ya aykiri olmadigindan iptal isteminin reddine karar verdi.
Yüksek Mahkeme'nin kararina göre, istifa ederek görevinden ayrilan veya memuriyetine son verilenlerden daha sonra SSK veya Bag-Kur'a tabi çalisarak emekliye ayrilanlarin memuriyet hizmetlerine emekli ikramiyesi ödenmesi ancak 1475 sayili Is Kanununun 14'üncü maddesinde belirtilen kidem tazminatina hak kazanma sartlarinin varligi halinde söz konusu olacak.
Hizmet süreleri ne olursa olsun 8 Eylül 1999 tarihinden önce memuriyet hizmetinden istifa edenler, emekli olduklarinda emekli ikramiyesi alamayacak.
Yine 8 Eylül 1999 tarihinden sonra istifa eden ve istifa ettigi tarihte 15 yil sigortalilik süresi ve 3600 prim ödeme gün sayisi bulunmayan emeklilerin de ikramiye almalari mümkün olmayacak.
Kanunda sayilan sartlari saglayan ve ödemeye hak kazananlar da hangi tarihte emekliye ayrildilarsa o tarihlerdeki degerler üzerinden emekli ikramiyesi alacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284