İstiklal Marşı’nın Kabulünün 96. Yıl Dönümü Kutlandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 96. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Programı, Piri Reis Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 96. Yıl Dönümü Kutlandı

Anma programına; Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon Komutanı İlhan Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, daire amirleri, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
“Milletimizin cesareti, Akif’in cesaretidir”
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Konutoğlu yaptı. Davetlileri selamlayarak konuşmasına başlayan İl Müdürü Kuntoğlu, Mehmet Akif’in, milletvekilliğinden şairliğine, vatanperverliğine, mütevazı yaşantısından, fikir adamlığına kadar milletin ortak değerlerini yansıtan örnek münevver kişilik olduğunu ifade etti. Kuntoğlu, “Onun fikirlerini, hayatını, ideallerini, hassasiyetlerini, özgürlük tutkusunu ne kadar anlarsak İstiklal Marşı’nı da o kadar iyi özümseriz. Milletimizin cesareti, Akif’in cesaretidir; milletimizin değerleri Akif’in değerleri, milletimizin istiklal aşkı Akif’in aşkıdır. İstiklal Marşı’nı mili marşımız haline getiren de onun soylu duruşu ile milletimizin özdeşleştiği geri plandaki bu birikimdir” diye konuştu.
İstiklalimiz şanımızdır, şerefimizdir, onurumuzdur
İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu konuşmasının devamında, “İstiklalimiz şanımızdır, şerefimizdir, onurumuzdur. Bu nispette 15 Temmuz’da ve bugün marşımızı okurken şanımızı, şerefimizi ve onurumuzu ifade ederiz. Bu toprakların sonsuza kadar vatanımız olacağı inancıyla, üst akıllara rağmen her fırsatta milletimizin bağımsızlığa olan aşkını ve inancını Akif’in diliyle haykırırız. Bu kutlu düsturu hayatlarına ilke edinmiş, ülkesine her koşulda sahip çıkmış, bugünü kadim değerlerimiz ile yaşayıp, yarına uzanan bilinçli ve karakterli öncü nesil; Akif’in Asımları, Yeni Türkiye’yi 2023 ve 2071 yolunda daha güçlü kılacak. Milletimiz, sahip olduğu bu değerlerle varlığını ilelebet koruyacaktır” ifadelerine yer verdi.
Program, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mert Öksüz’ün “Mehmet Akif Ersoy’un Vatanseverliği ve Edebi Kişiliği” konusunda yapmış olduğu konuşmayla devam etti.
Bayrak şiirinin okunması ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sununun ardından “Mehmet Akif, İstiklal Marşı’nı Yazıyor” adlı tiyatro gösterisi için sahneye çıkan öğrencilerin sergilemiş oldukları performans da davetliler tarafından beğeniyle izlendi.
Tiyatro gösterisinden sonra sahneye çıkan ve İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında birinci olan İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Arzu Parladı’nın okuduğu İstiklal Marşı salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken konuşan Karaman Valisi Süleyman Tapsız, İstiklal Marşı’nın içeriğinin tarihimizden gelen birikimle oluştuğunu vurgulayarak programın hazırlanmasında görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında derece alan öğrencileri tebrik eden Vali Tapsız milli marşımızın hangi şartlar altında yazıldığının unutulmaması gerektiğini ifade etti.
Program, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284