‘IV. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’ Karaman’da Başlıyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve Konya Ovası Bölge Kalkınma İdaresi (KOP) Başkanı İhsan Bostancı, 21-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘IV. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’ öncesi ortak bir basın toplantısı düzenledi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sempozyum, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ne ithaf ediliyor.

‘IV. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’ Karaman’da Başlıyor
Gökmen: "Sempozyumun güzel sonuçlar getirmesini temenni ediyorum"
Sempozyuma ilişkin değerlendirmede bulunan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, sempozyum hazırlıklarının tamamlandığını belirterek “KOP Bölgesi üniversiteleri olarak bölgesel kalkınma adına yerel dinamiklerle işbirliği yaparak mevcut potansiyeli daha iyi değerlendirme ve sorunlara çözüm üretme çabası içerisinde olduk. UNİKOP bünyesinde her yıl düzenlenen KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu bu çabalardan bir tanesidir. Sempozyumun bütün ortaklarımız ve milletimiz için güzel sonuçlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dördüncüsünü üniversitemizde düzenleyeceğimiz Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu ile başta KOP Bölgesi olmak üzere ülkemizin zenginlikleri ve sorunları sektörel bazda derinlemesine incelenerek sorunlara ilişkin çözüm önerileri tartışılacak. Ulusal ve uluslararası düzeydeki üniversitelerin akademik çalışmalarıyla desteklenecek olan sempozyumda, 206 bildiri ve 39 poster sunumu yapılacak. Sempozyum sonunda ise katılımcılarımız için düzenleyeceğimiz gezi programı ile Karaman’ın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtacağız. Şimdiden sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Bostancı: “Amacımız üniversite-sanayi-şehir işbirliği”
KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ise geleneksel hale gelen KOP Bölgesel Kalkınma sempozyumlarının dördüncüsünün bu yıl Türkçenin başkenti Karaman’da, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenleniyor olmasının anlamlı olduğunu söyledi. Sempozyumlarda KOP Bölgesinin temel sorunlarının masaya yatırılmasının yanında sorunlu alanların tespiti ve bu sorunların giderilmesinde ne tür çözümlerin üretilebileceğinin akademik düzeyde tartışılıyor olmasını önemsediklerini belirten Bostancı, “Sempozyumun, bölgesel kalkınmanın lokomotif güçlerinden en önemlisi olan üniversitelerimiz tarafından organize edilmesi büyük anlam taşıyor. Üniversiteleri evrensel yapan üstlendikleri değerlerdir. Akademik düzeyde yürütülen eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme faaliyetleri üniversite dışına çıkarılabiliyorsa, şehir ve sanayi işbirliği sağlanabiliyorsa evrensel bir bilim yuvası inşa ediliyor demektir. Bu sempozyumun temel amaçlarından birisi de üniversitelerin sahaya inmesini sağlayarak üniversite-sanayi-şehir işbirliğini arttırmaktır.” dedi.
IV. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumunun bu yıl 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'ne ithaf edildiğini kaydeden KOP İdaresi Başkan Bostancı, “KOP İdaresi olarak kurulduğumuz günden beri sulama ve hayvancılık projeleri ile tarım sektörü başta olmak üzere enerji, ulaşım, bilişim, sanayi, ticaret ve turizm gibi iktisadi sektörlerde, kültür, sanat, gençlik ve toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik yürüttüğü sosyal içerme ve kalkınma projeleri ile de sosyal sektörlerde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. KOP olarak entegre bir Bölgesel Kalkınma sürecini yürütüyoruz. Bu entegre sürecin içinde bizim paydaşlar olarak yapmamız gereken nitelikli bir beşeri sermayenin yetişmesini sağlamak. Bu nitelikli beşeri sermayenin 15 Temmuz sonrasında milli olması gerektiğini de hep birlikte gördük. Ülkemizin kısa bir süre önce yaşadığı ve hepimizin gönülden lanetlediği darbe girişiminde, vatanı uğruna canını hiçe sayan, tankın topun önünde göğsünü ülkesinin geleceğine siper eden aziz demokrasi şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, sempozyumun bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu'nun açılışı 21 Ekim Cuma günü saat 10'da KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda yapılacak. Bu yıl 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen sempozyumda sergi açılışı da yapılarak şehitlerimiz 34 farklı fotoğraf karesiyle yad edilecek.
Sempozyum öncesinde ise UNİKOP bünyesindeki yedi üniversitenin rektörü ve KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı bir araya gelerek UNİKOP çalışmalarını ele alacak ve UNİKOP'a katılacak dört yeni üniversite hakkında değerlendirmelerde bulunacaklar. Toplantı, KMÜ Senato Odasında 20 Ekim Perşembe günü saat 16'da gerçekleştirilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284