Iyi Bayramlar...

Kurban bayrami yarin basliyor. Bayram nedeniyle Vali Murat Koca, Milletvekili Lütfi Elvan, Müftü Nuri Degirmenci ve CHP Il Yönetimi bir bayram mesaji yayinladi.

Iyi Bayramlar...

VALI KOCA: BAYRAMLAR TOPLUMUMUZU BIR ARADA TUTAN EN ÖNEMLI YAPI TASLARINDANDIR
Vali Murat Koca Kurban Bayrami nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi.
Vali Koca yayinladigi mesajinda; “ Bir Kurban Bayrami’na daha ulasmanin sevinci ve heyecanini yasiyoruz. Bu mübarek Kurban Bayrami’nin, tüm vatandaslarimiza, Islâm dünyasina hayirli olmasini, bereket ve huzur getirmesini, insanligin barisina vesile olmasini temenni ediyorum. Bayramlar, ibadet görevlerimizi yerine getirmenin yani sira dayanisma, yardimlasma ve paylasma günleridir. Insanlar arasindaki sevgi, saygi ve kardesligin pekismesine, birlik ve beraberligin güçlenmesine vesile olan bayramlarin, sosyal ve kültürel hayatimizda vazgeçilmez bir yeri vardir. Dolayisiyla bayramlar toplumumuzu bir arada tutan en önemli yapi taslarindandir. Umutlarin yeserdigi, iyiliklerin filizlendigi, dayanismanin ve yardimlasmanin arttigi bayram günlerini dayanisma ruhumuzu, kardeslik hukukumuzu pekistirecek bir firsat olarak görmeliyiz. Bayramlar, yasamimizi zenginlestirme ve renklendirmenin yani sira, insanlarin birbirine yakinlasmasi, kaynasmasi, kardeslik ve dostluk baglarinin canlanmasi, birligimizin daha da güçlenmesi için önemli birer vesiledir. Bu mübarek günlerde sehitlerimizi, gazilerimizi sükranla aniyoruz. Minnet ve sükran duygularinin ifadesi olarak sehit ailelerinin, gazilerimizin, ayrica kimsesiz yaslilarimizin, engelli vatandaslarimizin, sevgi ve çocuk evinde kalan çocuklarimizin ziyaret edilerek, gönüllerinin alinmasinin insani degerlerin geregi oldugunu düsünüyorum. Vatandaslarimizin ve özellikle de sürücülerimizin trafik kurallarina her zamankinden daha fazla riayet etmelerini, asiri hiz, yakin takip gibi trafik kurali ihlallerinden kaçinmalarini, uykusuz, yorgun araç kullanmamalarini, her bir trafik kuralinin en az bir hayat kadar degerli oldugunun bilinci içerisinde sevdikleriyle kazasiz, saglikli ve iyi bayramlar geçirmelerini diliyorum. Bu duygu ve düsüncelerle mübarek Kurban Bayramimizin ülkemize ve dünyaya huzur ve baris getirmesi temennisiyle, Karamanli hemserilerimin Kurban Bayramini içtenlikle kutlar, saglik ve mutluluk dileklerimle, selam, sevgi ve saygilarimi sunarim." dedi.
ELVAN: GELENEKLERIMIZI KORUMAK BIZLERIN TEMEL GÖREVIDIR”
Ilimiz Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Kurban bayrami nedeniyle yayinladigi mesajinda, bayramlarin toplumsal hayatimiza ve geleneklerimize bu zamana kadar çok önemli katkilari oldugunu ve bundan sonrada artarak devam edecegini söyledi.
Elvan, “Bayramlar, insanlar arasindaki karsilikli sevgi ve sayginin perçinlendigi günlerdir. Bayramlar, insanlarin birbirleriyle olan darginliklarini unuttuklari, baristiklari, kardesçe kucaklastiklari günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duygularin, inançlarin, örf ve adetlerin uygulanip sergilendigi, bir toplumda millet olma suurunun sekillendigi, kuvvetlendigi günlerdir. Birlik ve beraberlik içerisinde kutlayacagimiz bir Kurban Bayrami daha geldi. Bu bayramin öncelikle milletimize, tüm insanliga hayirlar getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum. Her daim yeni bir heyecan ve cosku içinde idrak ettigimiz Bayramlarimizi, her geçen gün biraz daha unutulmaya yüz tutmus adetlerimizi, geleneklerimizi, geçmiste kalan birtakim güzellikler olarak hatirlamak yerine, gün bugündür diyerek bizi biz yapan geleneklerimizi yeniden ayni cosku, heyecan ve suurla yasama gayreti içinde olmaliyiz. Sonraki nesillere aktaracagimiz miraslar içinde en önemlilerinden olan bu güzellikler, millet ve ülke olarak tarih içindeki yerimizi de özel bir konuma yerlestirecektir. Geleneklerini, örf ve adetlerini zaman içinde korumasini bilmis, inanci ile bunlari birlestirmis olan toplumlar, aynen Türkiye gibi tarih sahnesinde yer almaya devam edecektir. Bu duygu ve düsüncelerle Kurban Bayraminizin müjdelere ve hayirlara vesile olmasini dileyerek, yediden yetmise bütün hemsehrilerimin ve Islam Aleminin Kurban Bayramini tebrik ediyor, sevgi ve selamlarimi sunuyorum” dedi.
MÜFTÜ DEGIRMENCI: KURBAN, ISLAM’DAKI SOSYAL DAYANISMA VE YARDIMLASMANIN BIR BASKA ÖRNEGIDIR
15 Ekim Sali günü baslayacak ve 18 Ekim Cuma günü sona erecek olan Kurban bayrami nedeniyle Il Müftüsü Nuri Degirmenci bir bayram mesaji yayinladi.
Degirmenci mesajinda, “Ilk Insan ve ilk peygamber olarak yaratilan Hz Adem’den son Peygamber Hz. Muhammed’e (sav) kadar devam eden nübüvvet zincirinin her bir halkasi olan peygamberlerin Allah’in emr-i-ilahisi dogrultusunda farkli formlarda yerine getirdikleri bir ibadet olan kurban ibadetini yerine getirme firsati veren rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Tüm ibadet ve itaatte oldugu gibi özü Allah’a yaklasmak olan kurban ibadetinde de aslolan Allah’in rizasini kazanmak ve onun bizlere verdigi sayisiz nimetler karsiliginda sükrümüzü yerine getirmektir. Nitekim Kuran-i- Kerimde, “Onlarin ne kanlari ne de etleri Allah’a ulasir. Fakat O’na sadece takvaniz ulasir”(Hac-37) buyurularak kurbanda aslolanin ihlas ve samimiyet oldugu vurgulanmistir. Kurban; Hz. Ibrahim’in ALLAH (c.c) verdigi söze sadakatini gösterdigi gibi oglu Hz. Ismail’in Rabbine karsi teslimiyetinin ve ilahi imtihanlara sabrinin bir göstergesidir. Iste biz kestigimiz kurbanlarla bu ahdimizi yenileyip, onlari, teslimiyetimizin artmasina vesile kilmaktayiz. Kurban ayni zamanda Islam’daki sosyal dayanisma ve yardimlasmanin bir baska örnegidir. Her gün yeryüzünde binlerce hayvan kesilir ve bundan çogunlukla varlikli kimseler yararlanir. Hâlbuki kurban; kurban bayraminda bir dini görevi yerine getirmek niyetiyle yapilan ibadettir ki, daha çok yoksullar istifade eder. Kurban kesme sartlarini tasiyan müminler bu ibadeti yerine getirmelidirler. Zira Peygamber(sav): “Kimin hali vakti yerinde olur da kurban kesmezse namazgâhimiza yaklasmasin.” buyurarak, kurban ibadetinin ne kadar önemli oldugunu vurgulamaktadir. Bayramlar, Müslümanlari birbirine yaklastiran, darginliklari ortadan kaldirarak kardeslik duygularini kuvvetlendiren önemli günlerdir. Rabbimiz bu hususta söyle buyuruyor: “Süphesiz müminler birbiri ile kardestirler. Öyle ise dargin olan kardeslerinizin arasini düzeltin.” Allah (c.c) tan, farkli hikmetlere binaen ifa ettigimiz ibadetlerimizin ve kurbanimizin kabul edilmesini niyaz eder, nese ve huzur kaynagi olan kurban bayramimizin ülkemiz ve Islam âleminin birlik ve dirligine, insanligin baris, huzur ve hidayetine vesile kilmasini yüce Allah’tan diler, Kurban Bayraminizi tebrik ederim” dedi.

CHP: BAYRAMI BURUK AMA GELECEGE UMUTLA, GÜVENLE BAKARAK KUTLUYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul ve Merkez Ilçe Baskani Mustafa Cem Kagnici yayinladiklari bayram mesajinda, “Bayramlar darginliklarin unutuldugu kardesliklerin dostluklarin pekistigi günlerdir.Ülkemizin ve bölgemizin çok ciddi sorunlarla karsi karsiya oldugu günümüzde Kurban Bayramini buruk ama gelecege umutla, güvenle bakarak kutluyoruz. Gelecek bayramlarimizin bayram gibi karsilanmasi ve kutlanmasi için attigimiz her adimin ve agzimizdan çikan her sözün, hem bayram ruhuna uygun olmasi, hem de giderek agirlasan sorunlarin çözümüne katkida bulunmasi, kardeslige, yardimlasmaya, dayanismaya, paylasmaya, demokrasiye ve barisa hizmet etmesi gerekir. Bu sorumluluk, bu duygu ve bu düsüncelerle, Müslümanin Müslümana kirdirilmadigi, ülkemizde kardeslerin kucaklastigi, dünyada, bölgemizde ve ülkemizde barisin, özgürlügün, hukukun, demokrasinin egemen oldugu bayramlarla, insanlik âlemine, Müslüman dünyasina ve hepimize, refah, huzur, saglik diliyor, kurban bayramimizi içtenlikle kutluyor, sevgiler saygilar sunuyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284