Izciler Çanakkale’ye Ugurlandi

Güvenli Hayat ve Güvenli Bir Gelecek Için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programi (ÇOGEP) kapsaminda Emniyet Genel Müdürlügü ile Türkiye Izcilik Federasyonu (TIF) isbirligi ile hazirlanan “Kardesiz Projesi” kapsaminda Çanakkale Savasi’nin 100. yildönümü kutlamalari nedeniyle “Çanakkale 57. Alay Milli Bilinç Kampi”na Karaman’dan 10 lise ögrencisi bir Toplum Destekli Polis ile beraber 22–26 Nisan tarihleri arasinda Çanakkale’de düzenlenecek olan izcilik kampina katilmak üzere yolcu edildiler.

 Izciler Çanakkale’ye Ugurlandi

Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne çocuklarin Çanakkale’de izcilik egitimi alacaklarini bu egitimin yani sira kampta asker çorbasi içeceklerini, hamur kizartmasi yiyeceklerini, saçlarina kina yakilacagini, Conk bayirini gezeceklerini, sehitlikleri ziyaret edeceklerini ve son olarak 57. Alay Sehitligi törenlerine katilacaklarini belirtti.

Il Emniyet Müdürü Sayin Mehmet Sahne ayrica çocuklara Çanakkale Ilinin manevi degerini düsünerek gezmelerini, savas hatiralarini iyi dinlemelerini, atalarimizin nasil bir inanç, duygu ve imanla vatan topraklarini savunarak bizlerin var olmasini sagladiklarini anlamalarini ve bu güzel firsati iyi degerlendirmelerini belirterek çocuklardan sehitliklerde bizden de Fatiha okumalari sözünü alarak yolcu etti.
27 Nisan günü ilimize dönecek olan çocuklar 80 ilden gelecek 800 çocukla Çanakkale’de bulusacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284