Jandarma`dan Pancar Mesaisi

Il Jandarma Komutanligi trafik timleri pancar ve Misir hasat mevsiminin baslamasiyla birlikte karayollarina çikan traktör, biçerdöver gibi tarimsal faaliyetlerde kullanilan araçlari siki denetime basladi.

Jandarma`dan Pancar Mesaisi

Jandarma’nin sorumluluk sahasinda bulunan karayollarindaki uygulama noktalarinda mesai yapan jandarma trafik timleri, karayollarinda seyir halinde olan biçerdöver, traktör, patos makinelerini durdurarak denetimler gerçeklestirmeye devam ediyor.
Trafik timleri, traktörlerin römorklardaki ürün yüklemelerin trafik kurallarina uygun olarak yapilip yapilmadigini ölçümler yaparak kontrol ederken, traktörlerin isik donanimlari ve reflektörlerini de inceliyor.
Traktör sürücülerini birden fazla römork takili vaziyette karayollarina çikmamasi konusunda uyaran jandarma trafik timleri, köylerde bilgilendirme semineri de veriyor.
Tarimsal araçlarda zorunlu trafik sigortasi yaptirilmasinin önemine dikkat çeken ekipler, denetledikleri araçlari teknik yönden kontrol ederek karayollarina daha bilinçli olarak çikilmasini bu sekilde hayat kurtarmayi hedeflerken, bu tür denetimlerin hasat dönemi boyunca devam edecegi ögrenildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284