Kadin Avukatlar Biraraya Geldi

8 Mart Dünya Kadinlar Gününde Karaman Barosu, kadin avukatlari unutmadi. Düzenlenen kahvalti programina Karaman`da avukatlik yapan kadin avukatlar katildi.

 Kadin Avukatlar Biraraya Geldi

Kale sosyal tesislerinde gerçeklesen kahvalti programina Baro Baskani Avukat Oktay Yilmaz esi ve kizi ile katildi. Kahvalti öncesi programa katilanlara çiçek hediye eden Yilmaz, bütün kadinlarin 8 Mart Dünya Kadinlar gününü kutlayarak, “Toplumsal yasamin ayrilmaz bir parçasi olan, fedakârligin ve duyarliligin sembolü olan kadinlarimiz, yetistirdikleri nesillerle gelecegimizin sekillenmesinde önemli bir rol üstlenmektedir'” dedi.

Kadinlarin her alanda üzerlerine düseni fazlasiyla yaptigini kaydeden Yilmaz, “Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire sayan bir sekilde sorumluluklarini yerine getiren kadinlarimiza çok sey borçlu oldugumuz bir gerçektir. Kadin elinin degdigi her yerde bir güzellik, göz nurunun düstügü ve emeginin geçtigi her noktada bir derinlik bulunmaktadir” dedi.
Son günlerde yasanan kadin cinayetleri ve kadina siddet konularina deginen Karaman Baskani Av. Oktay Yilmaz söyle devam etti. “Evinde anne, isyerinde çalisan, toplumda saygin bir fert olan kadinlarimizin ülkemizin toplumsal birligi ve dirligi için hayati rolleri oldugu ortadadir.
Günümüzde kadinlarimizin maalesef hak ettikleri ilgiyi, destegi ve saygiyi yeterince gördüklerinden bahsetmemiz çok zor. Özellikle kadinlarimiza yönelik insanlikli disi saldirilarin, siddet uygulamalarinin, taciz ve tecavüz vakalarinin endise verici bir sekilde arttigi görülmektedir. Bu rezaletlerin önlenmesi, engellenmesi ve suçlularin hak ettikleri cezayi bulmasi çok zaman vicdanlari tatmin edecek düzeyde olmamaktadir. Kadinlara uzanan kirli ve kanli ellerin kirilip atilmasi ve katillere hak ettikleri cezalarin verilmesi için vakit geçirilmeksizin ne gerekiyorsa yapilmalidir. Aile kurumunun temel tasi, kültürümüzün temsilcisi ve koruyucusu olan kadinlarimizin, hayatin bütün alanlarina etkin bir sekilde katilmalarina imkan saglayacak sartlari hazirlamak hepimizin ortak sorumlulugudur. Güçlü toplumlarin ancak ve ancak güçlü kadinlardan olusacaginin bilincindeyiz. Bu yüzden kadinlarimizi güçlendirerek toplumsal hayata ve ekonomimize kazandirmak için elimizden geleni yapmaliyiz. Siddetin, esitsizliklerin, insan haklari ihlallerinin son bulmasi dilegiyle basta sehit anneleri olmak üzere, tüm Kadinlarimizin 8 Mart Dünya Kadinlar Gününü kutluyor, katilimlarinizdan dolayi hepinize tesekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284