Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri” Düzenlendi

Kamu personelinin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgi ve farkındalığının artırılması amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Personellerine “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri” düzenlendi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri” Düzenlendi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ve Karaman Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen eğitim seminerinde katılımcılara kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumlar arası koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi konularında bilgiler verildi.

Semra Yeşilırmak tarafından gerçekleştirilen sunumda, kadına yönelik şiddetin türleri, yaygınlığı, kadın ve çocuk üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemi, başvurulabilecek yollar, kadına yönelik şiddetle mücadelede uluslararası ve ulusal mevzuat, şiddet önleme ve izleme merkezleri ve kadın konukevi hizmetleri konusunda bilgiler aktarıldı.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede işbirliği içerisinde çalışan kurum ve kuruluşların sorumluluklarının da anlatıldığı seminerde köklü ve gerçekçi bir çözüm için çok taraflı bir mücadelenin gerekli olduğu vurgulandı.

Seminer katılımcıların konuyla ilgili merak ettikleri hususlar hakkındaki soruların cevaplandırılması ve bilgilendirme broşürlerinin dağıtılması ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2018, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284