Kağıt Ve Zaman İsrafına Karşı Yeni Bir Uygulama Daha

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul ve kurumlarıyla birlikte kağıt ve zaman israfını önleyecek Doküman Yönetim Sistemine geçişinin ardından şimdi de Milli Eğitim Bakanlığınca ehliyet alacak adaylara uygulanan direksiyon uygulama sınavı değerlendirmelerini, tablet bilgisayarlarla yapmaya başladı.

Kağıt Ve Zaman İsrafına Karşı Yeni Bir Uygulama Daha

24-25 Mart tarihlerinde ilk kez tablet bilgisayarlarla gerçekleştirilen Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Uygulama Sınavına ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, sınavda adayların araca ilişkin teknik bilgileri, kalkış yapma, direksiyon hakimiyeti, şerit izleme ve değiştirme, kavşaklara yaklaşma, sollama, hız kuralları, ani fren yapma, geri park etme gibi çeşitli becerilerinin ölçüldüğünü söyledi.

İl Müdürü Kuntoğlu, direksiyon uygulama sınavı değerlendirmelerinin daha önce her kursiyer için hazırlanan 3 evrak üzerinden yapıldığını, 2018 itibarıyla Karaman’da adayların direksiyon uygulama sınav değerlendirmelerinin ilk kez tablet bilgisayarlarla yapıldığını belirtti.

Tablet dönemi ile birlikte, toner, kağıt ve fotokopi masraflarında tasarruf sağlandığının altını çizen Kuntoğlu, önceki uygulama ile tablet dönemini karşılaştırarak yeni dönemle birlikte sınav sonuçlarının daha hızlı bir şekilde öğrenilebileceğini ifade etti.

Kuntoğlu, "Bu sayede sınav komisyonları, değerlendirmelerini tablet bilgisayarlar üzerinden gerçekleştirildi, adayların sınav başarı durumları elektronik ortamda ve anlık olarak merkezi modüle iletilmiş oldu. Tablet uygulamasıyla 35 dakika süren sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığının elektronik sistem ağı MEBBİS'e, oradan da anlık olarak Polis Bilgi Sistemi olan PolNet'e aktarıldı. Böylece zamandan da büyük tasarruf sağlanmış oldu. Yeni uygulama hem komisyon üyeleri hem de sınava giren adaylarında büyük beğenisini topladı” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284