Kagnici Ve Ertugrul’dan 24 Kasim Mesaji

Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Mustafa Cem Kagnici ile Parti Meclisi üyesi ve Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Ertugrul, 24 Kasim Ögretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayinladilar.

Kagnici Ve Ertugrul’dan 24 Kasim Mesaji

Kagnici mesajinda, “Millet Mektepleri'nin açilisi ve Atatürk'ün Basögretmenligi kabul tarihi olan 24 Kasim günü, 1981 yilindan beri Ögretmenler Günü olarak kutlanmaktadir. Gelecek aydinlik günleri insa edecek yeni nesilleri emanet ettigimiz, her kosulda görevlerini yerine getirmek üzere yilmadan çaba sarf eden ögretmenlerimiz kuskusuz en degerli varliklarimizdir. Basögretmen Atatürk geri kalmisligi ve cehaleti ortadan kaldirilarak çagdas bir toplum haline gelebilmenin, ancak bilimsel yöntemlerle gerçeklestirebilecek bir egitim ve ögretimle mümkün olacagina isaret etmistir. Basögretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhurbaskani bile ögretmenden sonra gelir” anlayisi ile insa ettigi egitim sistemimiz ve bu sistemin bas taci ögretmenlerimiz son yillarda oldugu gibi bu yil da 24 Kasim tarihini buruk bir sekilde karsilamaktadir. Bugün ögrencisi ve ögretmeni ile birçok sorunun yasandigi egitim sistemimiz maalesef sürdürülebilirligini kaybetmistir. Her geçen gün daha agir sorunlarla karsi karsiyalar. Bir yandan atanan ögretmenler var, görevlerinin basinda olan ögretmenler var, onlarin sorunlari var. Öte yandan atanamayan yüz binlerce ögretmen var. Ögretmenler sadece bir meslek icra etmemekte, memlekete ve gelecege yön vermektedirler. Bir an önce ülkemizin gelecegi ve emege olan saygi adina ögretmenlerimizin çalisma kosullarinin düzenlenmesi, yasadiklari sikintilarin giderilmesi gerekmektedir. Yüce Atatürk'ün aydinlattigi yolda ilerleme kararliginda olan ve onun anlatimiyla "fikri hür, irfani hür, vicdani hür" kusaklar yetistirmenin geregini gönülden benimseyen ögretmenlerimiz, ilkeleri, düsünceleri, yasam biçimleri ve yasama bakislariyla insanlari dogrudan etkilemekte, toplumun biçimlendirilmesinde önemli rol üstlenmektedirler. Degerli ögretmenlerimizden her zaman oldugu gibi bundan sonra da beklentimiz, gelecegimizi biçimlendirecek çocuklarimiza ve gençlerimize, güven ve yasama sevinci vermeleri, düsünmenin, sorun çözmenin, bilgi üretmenin yalnizca insana özgü ayricaliklar oldugunu ögretmeleridir. Bu vesileyle yasadigi tüm sikinti ve aksakliklara ragmen, büyük bir inanç ve özveriyle yarinin dünyasini kuracak çocuklarimizi ve gençlerimizi yetistirmeye devam eden, ülkemizin dört bir yaninda ilim ve irfan öncüsü olarak görev yapan, ülkemizin gelecegine isik tutan bütün ögretmenlerimizin, ellerinden öpüyorum. Öncelikle Basögretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygiyla aniyor bütün ögretmenlerimizin 24 Kasim ögretmenler gününü kutluyorum. Saygilarimla.
Ahmet Ertugrul ise, “Büyük Atatürk'ün basögretmenligi kabul ettigi günün ögretmenlerimize ithaf edilmesi, ögretmenlerimize verilen önemin, milletimizin ögretmenlerimize gösterdigi itibarin en açik simgesidir. Bunun yillar önce Basögretmen Atatürk tarafindan tespit edilmesi ve ortaya konmasinin da ne kadar anlamli oldugunu bugün hepimizin çok daha fazla takdir etmesi gerekmektedir. Ögretmenlik meslegini seçmis ve yapmis biri olarak bu kutsal meslegi insanligin kendini gelistirmek için kesfettigi en etkili vasita da egitim olmustur. Adina bilgi çagi dedigimiz günümüzde egitimin önemini izaha herhalde gerek yoktur. Bugün dünyada üretilen olusturulan bütün katma degerin en önemli payi yine beseri sermaye dedigimiz insan niteligine aittir. “Egitimdir ki bir milleti ya hür, bagimsiz, sanli, yüksek bir topluluk halinde yasatir; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” sözleriyle Mustafa Kemal Atatürk ögretmenlik mesleginin, bir ulusun ve vatanin sekillenmesinde ve yetisen nesillerin üzerinde ki sorumlulugunu vurgulamistir. Ulusal kültürün zenginligini ve degerini göz ardi etmeden, evrensel bilgilerle beslenen, insana deger veren, saygili, özgüveni gelismis bireylerden olusan toplumlar gelecege güçlü biçimde ulasabilir. Bir ülkenin bugününü oldugu kadar, gelecegini de ilgilendiren egitim; sistemiyle, anlayisiyla, yöntemleriyle, kadrosuyla, okullariyla ve tüm asamalariyla degerlendirilmeli, egitimin herhangi bir ögesindeki aksamanin gelecekte yasanacak sorunlarin kaynagi olacagi unutulmamalidir. Ancak 24 Kasimi buruk kutluyoruz çünkü Milli Egitim Bakanligi'nda uygulanan kadrolasma kusatmaya dönüsmüs, bakanlik, merkez ve tasra teskilatlari laik demokratik çagdas Cumhuriyetin gereklerine uymayan, Cumhuriyetle ve anayasayla sorunu olan yöneticilerin karargahi haline dönüstürülmüstür. Binlerce ögretmenimiz halen atama beklemekte, maalesef farkli meslekleri yapmak zorunda birakilmaktalar. Cumhuriyetimizin laik, çagdas, demokratik niteliklerine, devletimizin yapisina yönelik her türlü iç ve dis tehdit, cumhuriyet ögretmenlerinin de azim ve kararliligiyla engellenecektir. Egitim camiasinin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duydum, bu kutsal meslegi yapmis bir arkadasiniz olarak sevgili ögretmenler, unutmayiniz ve unutturmayiniz, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün dedigi gibi, yeni nesil sizin eseriniz olacaktir. Bu inanç ve güvenle, basta Basögretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ögretmenlerimizi saygi ve sevgi ile selamliyor, 24 Kasim ögretmenler günümüzü içtenlikle kutluyorum” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284