Kahraman Ailesi Devlet Konukevinde Huzurevi Sakinlerini Agirladi

Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman esi Muhsine Kahraman ve kizlari Semiyye Munise Kahraman, Huzurevi’nde kalan yasli vatandaslari konuk ettiler.

Kahraman Ailesi Devlet Konukevinde Huzurevi Sakinlerini Agirladi
Devlet Konukevinde gerçeklesen yemege Kahraman ailesinin yani sira Vali Yardimcisi Vekili Erkan Isa Erat, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan ve huzurevi sakinleri katildi.
Yemek öncesinde konuklariyla bir araya gelen Vali Kahraman ve Hanimefendi Kahraman, masalari tek tek gezerek yaslilarla bir süre sohbet ettiler.
Vali Kahraman yemekte yaptigi konusmada “Huzurevi sakinleriyle bir araya gelmekten ve onlarla beraber olmaktan dolayi duydugu mutlulugu ifade ederken; Yaslilarimiz bizlerin mutluluk ve sevinç kaynaklaridir. Yaslilarimizi sadece belli gün ve haftalar da degil yilin her gününde hatirlamali, onlarla birlikte oldugumuzu onlara hissettirmeliyiz. Bu anlamda zaman zaman kendileriyle birlikte oluyoruz. Sikinti ve dertlerini dinliyoruz. Onlarla hayati paylasiyoruz. Onlarin hayata simsiki tutunmalarini saglamak ve yasam sevinçlerini artirabilmek ve yarinlara umutla bakabilmelerini saglamak öncelikli olarak sosyal devlet olmamizin bir geregi. Ayni zamanda toplumumuzun saglam dinamiklere ve saglam bir temele dayanmasi da ancak yaslilarimiza gösterecegimiz sevgi, saygi ve hürmetin bir tezahürü olarak karsimiza çikacaktir” dedi
Vali Kahraman, yaslilarina sahip çikan toplumlarin medeniyeti yakalamis toplumlar oldugunu belirttigi konusmasinin sonunda “Ömrünün büyük bir kisminda topluma ve ülkesine hizmet vermis olan büyüklerimizi, yaslandiklari dönemde memnun etmek bizim için gurur vericidir” dedi.
Hanimefendi Muhsine Kahraman ise yemekte yaptigi konusmasinda Huzurevi sakinleriyle bir araya gelmekten dolayi çok mutlu olduklarini belirtirken, “Biz geçmisten günümüze kadar inancimiz geregi yasli insanlarimiza karsi hürmeti, sevgiyi, saygiyi ve sefkati hep vazifemiz bildik. Onlara karsi gösterdigimiz hürmetin ve sefkatin aslinda gelecegimize yaptigimiz yatirimlar oldugunun bilinci içinde olmamiz gerekiyor. Onlara bugün bizler sahip çikmazsak yarinlarda da bizlere sahip çikmayan bir nesil ile karsi karsiya kaliriz. Çünkü unutmayalim ki hepimiz yarinin yaslilariyiz. Peygamber Efendimiz (SAV) “Içinizde beli bükülmüs ihtiyarlariniz olmasaydi, belâlar sel gibi üzerinize dökülecekti.” diye buyurmustur. Bu nedenle bizler yaslilarimizin kiymetini bilmeliyiz, onlara gereken hürmeti göstermeliyiz, her zaman onlarin yanlarinda oldugumuz duygusunu hissettirmeliyiz” dedi.
Yemegin ardindan Huzurevi sakinlerinden Serife Kutuman, Vali Kahraman’in esi  Muhsine Kahraman'a ebru sanatinin yansitildigi bir tablo hediye etti. Tabloyu alirken oldukça duygulandigi gözlenen Hanimefendi Kahraman bu güzel hediye için Serife nineye tesekkür etti. Ayrica Huzurevi sakinlerinden Hasan Bircan ise Vali Kahraman'a Kuran-i Kerim hediye etti. Hos bir gecenin ardindan huzurevi sakinleri Kahraman ailesiyle güzel bir aksam geçirmenin mutlulugu ve keyfiyle dag evinden ayrildilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284