Kahraman Ailesi Huzurevi Sakinleri ve Sevgi Evi Çocuklarini Ziyaret Ettiler

Hafta içi, hafta sonu ayrimi olmaksizin her firsatta huzurevi sakinleri ve sevgi evi çocuklari ile bir araya gelmeye gayret gösteren Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, esi Hanimefendi Muhsine Kahraman, kizlari Semiyye Munise Kahraman ve Rabia Kahraman 14 Kasim 2011 Pazartesi günü huzur evi ve sevgi evi sakinleriyle bir araya geldiler.

Kahraman Ailesi Huzurevi Sakinleri ve Sevgi Evi Çocuklarini Ziyaret Ettiler
Ziyaretlerinin temel felsefesini “Eger huzurlu bir il tesis etmek istiyorsak, önce kendi içimizde huzurlu olmaliyiz” diyerek açiklayan Vali Kahraman açiklamasinin devaminda “Kendi içimizde bulamadigimiz huzuru elbette ki baska hiçbir yerde bulmamiz mümkün degil ve huzur her seyden önce samimi bir gönül tasimayi gerektirir. Yalnizligin hüznünü yasayan insanlara kimse olamiyorsak; bir sehrin derdini derdimiz bilmiyorsak elbette ki ne gönülde ne de ilimizde huzuru tesis edebiliriz. Hayatin türlü sikintilari, acilari olabilir; ama eger birlikte yasamayi, bir olarak yasamayi ögrenmissek hiçbir aci, hiçbir sikinti gönül dünyamizdaki huzuru zedeleyemez. Tam tersine sikintilar ve acilar gönlü ayni duygularla atan insanlarin birlikteligini ve beraberligini daha da güçlendirir.” ifadelerine yer verdi.
Vali Kahraman ve Esi “Her ne sikintiniz olursa olsun yayinizda olmak bizim için onurlu bir görev”
Il Sosyal Hizmetler Müdürü Hulusi Öztürk ve esinin eslik ettigi ziyaretlerde, Vali Kahraman ve Hanimefendi Muhsine Kahraman huzurevi sakinleriyle tek tek ve yakindan ilgilendi. Vali Kahraman, her insanin bir gün ihtiyarlayacagini; ama ihtiyarlayanin sadece beden olduguna, ruhun ebedî olduguna dikkat çekerek: “Istiyoruz ki hiçbir dert, hiçbir keder insani bulmasin; ama elbette ki hayat böyle degil. Hepimizin ömründe güzel seyler vardir; ama hepimiz ömrümüzün bir yerlerinde sikintilarla, dertlerle de karsilasiyoruz. Ama biz sizin sadece geçmisteki güzel anilarla yasamanizi degil, bugün de sevinçler yasamanizi istiyoruz. Her daim sizlerin yaninda oldugumuzu, derdinizin derdimiz, sevincinizin sevincimiz oldugunu özellikle belirtmek istiyorum. Bugün sadece bir yönetici olarak degil bir evlat olarak yaninizdayim. Sunu hepimizin iyi bilmesi gerekiyor gönüller ancak sevgi ve saygi ile huzur bulabilir.”dedi. Hanimefendi Muhsine Kahraman ise huzurevi sakinleriyle tek tek ilgilenerek: “Her ne sikintiniz olursa olsun yayinizda olmak bizim için onurlu bir görev. Allah hastaliklariniza sifa versin, insallah her derdinizi paylasacak, her zaman yaninizda olacagiz.”dedi.
Huzurevi ziyaretleri sonrasinda Vali Süleyman Kahraman ve Hanimefendi Muhsine Kahraman’in ikinci duraklari Karaman Sevgi Evleri oldu. Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman Sevgi Evleri ziyaretiyle ilgili olarak: “Bugün Sevgi Evleri’ni ziyaret ettik; ama unutmamak gerekiyor ki sevginin asil yurdu gönüllerdir. Gönülde sevgi yoksa, o ortamda asla huzurdan söz edilemez. Buradaki çocuklarimizi her seyden önce evladimiz, kardesimiz biliyoruz ve onlari ayni muhabbetle seviyoruz. Onlara saglikli bir yasam sunmak, güzel bir gelecek ayarlamaya çalismak hem idarî hem de insanî bir görevdir. Insallah her zaman bu çocuklarimizin yaninda olacagiz, onlarin her ihtiyacini karsilamanin gayretinde olacagiz. Kendilerini kimsesiz ve yalniz hissetmemeleri için çalisacagiz.”dedi.
Ayrica huzurevi, Sevgi Evi ve Karaman Bakim ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen misafirleri de ayni günün aksami Vali Kahraman ve Hanimefendi Muhsine Kahraman, kizlari Semiyye Munise Kahraman ve Rabia Kahraman 14 Kasim 2011 Pazartesi aksami konakta misafir ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284