Kale Ilkokulu Ögrencilerinden KGRT’ye Ziyaret

Ilimizin en eski okullarindan olan Kale Ilkokulu ögrencileri Muhammed Yigit Çolak, Yaren Alipsatici, E. Ravza Yilmaz, Sude Çelik ve Muhammed Furkan Biçer, ögretmenleri Betül Sahin ve Nalan Öcal ile birlikte KGRT’yi ziyaret ettiler.

 Kale Ilkokulu Ögrencilerinden KGRT’ye Ziyaret

Ögrenciler KGRT’yi bastan asagiya tüm birimlerini gezerek medya konusunda bilgi sahibi olurken, fikir ve düsüncelerini ise söyle ifade ettiler:

“KGRT adeta bir sehir müzesi… Ne yazik ki çogu insanin bu mekânin varligindan bile haberi yok. Sergilenen tarihi esyalar, fotograflar ile tarihi anlatan bir mekân. Içerisinde degerli sahsiyetlerin heykelleri ve fotograflarinin bulundugu tarih kokan bir mekân. Eski radyolar, plâklar, tarih içerisinde kullanilan telefonlar. Nostalji ve günümüz basin yayin teknolojisi ayni mekânda bir arada… Radyo yayin odasini, KGRT TV yayin odasini, gazete basim bölümünü ve internet haber sitesi bölümünü gezdik, bilgi edindik. Eskiden haberler sadece radyodan dinlenilirmis. Müzik dinlemek için insanlar plak denilen araçlari kullanirlarmis. Simdi bütün bunlar bir tikla elimizin altinda. KGRT ‘yi gezerken hayati kolaylastirmak adina tarihi nasil da bir tarafa attigimizi düsündük. Gördüklerimiz bunlarla sinirli degil, tarihi kiyafetler, mutfak esyalari geleneklerimizi, göreneklerimizi yansitan birçok eser… O kadar hosumuza gitti ki bu ortam. KGRT kurucusu Medeni Yavuzaslan amcamizin da aslinda ögretmen oldugunu ögrenince heyecanimiz bir kat daha artti. Böylesi bir mekâni tanidigiz ve gezdigimiz için kendimizi çok mutlu hissediyoruz” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284