Kamu Sen Toplu Sözlesme Kanunu Elestirdi

Türkiye Kamu-Sen Karaman Il Temsilciligi tarafindan yazili bir basin açiklamasi yapilarak toplu sözlesme kanunu elestirildi.

Kamu Sen Toplu Sözlesme Kanunu Elestirdi

Yapilan açiklamada, “Memurlar, emekliler ve aileleriyle birlikte 20 milyon vatandasimizi dogrudan ilgilendiren toplu sözlesme süreci mahkûm konfederasyonun attigi imza sonucu baslamadan bitmistir. Bu Konfederasyon, Hükümetle kapali kapilar ardinda yaptigi pazarliklarin ardindan memurlarimiz ve emeklilere hiçbir fayda saglamayan bir anlasmaya imza atmistir. Bugün memurlarimiz toplu sözlesme görüsmelerinin neden 2 oturumda bitirildigini ve daha önümüzde 23 gün gibi uzun bir süre varken, yüz yüze olduklari yüzlerce sorununun neden konusulmadigini merak etmektedir. Malum Konfederasyon ve Hükümet is birligi neticesinde memurlar, adeta daha maça çikmadan hükmen maglup olmuslardir. Bilinmelidir ki, Türkiye Kamu-Sen toplu sözlesme masasina Faruk Çelik’in inayeti ile oturmamistir. 4688 sayili Kanunun ilgili hükümlerine dayanarak ve tam 445 bin üyesinden aldigi güç ve yetki ile masadaki yerini almistir. Kanunun 29. maddesi, toplu sözlesmede en çok üyeye sahip ilk üç konfederasyonun taraf olarak pazarlik yapmasini hükme baglamistir. Türkiye Kamu-Sen’in etkisinden ve gölgesinden korkanlar, Türkiye Kamu-Sen’den habersiz, memurlari masada yalniz birakmanin yollarini aramislar ve sonunda bugün karsi karsiya kaldigimiz tarihi hezimet ortaya çikmistir. Memurlara müjde olarak sunulan maas artisi, 2014 yilinin tamami için net, yaklasik olarak 123 TL’ye denk gelmektedir.Üstelik bu artis, bütün bir yil boyunca geçerli olacak, memur 2014 yilinda enflasyon yüksek çiksa dahi fark alamayacaktir. Bugün itibari ile aile yardimi ve çocuk parasi hariç ortalama memur maasinin 2001 TL oldugu düsünüldügünde 2014 yilinda memurlara reva görülen maas zamminin %6 oldugu görülmektedir.1 gün önce %3+3 zam, meydanlari isaret etmektedir diye kabadayilik yapanlari, hangi güç ya da güçler aile yardimi da dahil edildiginde ortalama %5,2’ye denk gelen zamma imza atmaya ikna etmistir? Vatandasa tarihi basari denilerek yutturulmaya çalisilan toplu sözlesmede memurlari unutanlar, ne kadar reklâm yaparlarsa yapsinlar, toplu sözlesmeleri özürlüdür ve kamu görevlileri 2014 yilinda;
Enflasyon farkinin YÜZDE SIFIR olmasinin, Ek ders ücretlerine YÜZDE SIFIR, Ek Ödemelere YÜZDE SIFIR, Aile yardimina YÜZDE SIFIR, Çocuk parasina YÜZDE SIFIR, Özel Hizmet Tazminatlarina YÜZDE SIFIR, Dogum ve ölüm yardimlarina YÜZDE SIFIR, Harcirahlara YÜZDE SIFIR, Fazla mesai ücretlerine YÜZDE SIFIR zammin ve 2015 yilinin ise tamamen kayip bir yila dönüstürülerek %3 + %3 zamla geçistirilmesinin hesabini mutlaka soracaklardir. En son açiklanan rakamlara göre yillik enflasyon %8,8’dir. Hal böyle iken, %6 maas zammina imza atan Konfederasyonun Baskaninin ve Bakanin kameralar karsisina geçip toplu sözlesmede tarihi basaridan söz etmesi yüzsüzlükten baska bir sey degildir. Imzalanan toplu sözlesme, tam anlamiyla bir hezimettir. Bütün bunlarin ötesinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecini de ekledigimizde önümüzde pazarlik yapilacak daha 23 gün varken, 2 gün içinde alel acele imza atilmistir. Biz Türkiye Kamu-Sen ve memurlar olarak 2014 yilinin Ocak ayinda geçerli olacak bir zam pazarliginin yangindan mal kaçirir gibi alelacele sonlandirilmasini asla kabul etmiyoruz.
Bu 23 gün içinde; Hizmet kollarinin sorunlari, Tüm ödemelerin emekli maasina esas sayilmasi ve emekli ikramiyesindeki 30 yillik sinirin kaldirilmasi, Yardimci Hizmetler Sinifina dâhil personelin Genel Idare Hizmetleri Sinifina alinmasi ve ek gösterge sorunlari, Fazla mesailer, Ek dersler, Ek ödemeler, Görevde yükselme, Basta 4/C’liler olmak üzere kadroya geçirilmeyen personelin durumu, Saglik çalisanlarinin ve döner sermayeli kurumlarda çalisanlarin sorunlari, Vergi dilimlerindeki adaletsizlik, KIT çalisanlarinin sorunlari, Uzmanlarin sorunlari gibi yüzlerce konu gündeme getirilip, tartisilip, karara baglanabilecekken daha 3. oturumun sonunda %6’lik maas artisina “Evet” denilmesi, memuru masada satmaktir. Bu sözlesmeyle memurun umutlarini 2016 yilina kadar söndürenler, 20 milyon kisinin de ahini almislardir. Anlasilan odur ki, memurlarimiza hiçbir yeni kazanim saglamayan bu anlasmaya karsi çikmamizdan endise edilmis ve kapali kapilar ardinda yürütülen pazarliklarda, Türkiye Kamu-Sen masadan uzak tutulmak istenmistir.Bugüne kadar memurlari enflasyona ezdirmedigini iddia eden Hükümet ve tarihi basaridan söz edenler, böyle bir garabeti hangi gerekçeyle açiklayabilirler? Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bakani sifatiyla tüm vatandaslara, kurum ve kuruluslara ve tüm sivil toplum örgütlerine esit mesafede durmak zorunda olan bir kimsenin, herkesin bakani olmak yerine bir kesimin bakani olmaya soyunmasi yakisik almamistir. Sayin Faruk Çelik kanunlarin ülkemizdeki tüm vatandaslara esit ve adil ve uygulanmasi için Meclis’te yemin etmistir. Ettigi yemine sadik kalmayarak, gizli pazarliklara taraf olarak, Kanunlara aykiri bir tutum içine girmesi tüm memurlarimizi derinden yaralamistir. Gizli kapakli pazarliklari, kapali kapilar ardindaki anlasmalari ve 4688 sayili Kanuna aykiri bu uygulamalarla memurlari perisan edenleri kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak memurlar aleyhine yürütülen bu gizli pazarligi, bu kirli oyunu protesto ediyor; memurlarimizi, emeklilerimizi aldatmaya yeltenenleri ve milyonlarca çalisani masada satanlari siddetle ve nefretle kiniyoruz. Bu toplu sözlesme, sendikacilik tarihine kara bir leke olarak geçmistir. Bütün memurlar ve emekliler, bu kara lekenin mimarlarini asla unutmayacak ve mutlak surette bu rezaletin hesabini soracaktir. Her seye “Evet” demeyi aliskanlik haline getirip, pazarlik etmeden toplu sözlesmeyi bitiren sendikalari bir kez daha kinarken, Faruk Çelik’i de ayrimci davranislardan vazgeçmeye ve yalnizca bir kesimin degil, bütün sendikalarin, bütün çalisanlarin ve bütün vatandaslarin Bakani olmaya davet ediyoruz.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284