Kamu Yöneticilerine 4483 Sayili Kanunun Uygulama Egitimi Verildi

Vali Murat Koca tarafindan Kamu Yöneticilerine, 4483 Sayili Memurlar ve Diger Kamu Görevlilerinin Yargilanmasi Hakkinda Kanun’a dair uygulama esaslari konusunda egitim verildi.

 Kamu Yöneticilerine 4483 Sayili Kanunun Uygulama Egitimi Verildi

Valilik Toplanti Salonunda düzenlenen egitim programin açilis konusmasinda Vali Murat Koca, 4483 sayili Memurlar ve Diger Kamu Görevlilerinin Yargilanmasi Hakkinda Kanun ile ilgili katilimcilara bilgiler verdi.

Vali Koca, “Kamusal alanda görev yapan kamu görevlilerinin zaman zaman haklarinda memnuniyetsizligi ifade eden çesitli sikâyetlerle karsi karsiya kalabilecegini belirtirken, yapilacak olan ön inceleme sonucu sorusturma açilmasini gerektirecek durumlarda yapilmasi gerekenin isnat edilen suçun ya da suçlarin net olarak ortaya konulmasi ve somutlastirilmasi oldugunu söyledi. Net olarak ortaya konulmayan ve muglak ifadelerle yapilan bir sorusturmanin saglikli ve adil sonuçlar vermeyecegini belirten Vali Koca, adaletin çok önemli oldugunu vurguladigi konusmasinin devaminda; Bu isin hem hukuki boyutu hem de insani boyutu var. Kisinin islemedigi bir suçtan dolayi haksizliga maruz kalmasi ne kadar çirkin ise bir suçluyu da masum ve mazlum göstermekte o kadar yanlis olur.  Bu yüzden sorusturmaya tabi olan olayin somut ifadelerle net olarak ortaya konmasi gerektigini ve sonrasinda kronolojik bir dizin halinde kanun ve mevzuatlara göre rapor düzenlenmesi gerektigini ifade etti.”
Vali Murat Koca’nin konusmasinin ardindan Vali Yardimcisi Kenan Eskin, 4483 sayili Kanunun amaci ve kapsamini içeren genis kapsamli bir sunum gerçeklestirdi.
Egitim karsilikli soru cevap seklinde devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284