“Kamu Yönetiminde Etik Kurallar Ve Etik Liderlik” Konulu Seminer Gerçeklestirildi

Il Mahalli Idareler Müdürü Abdullah Sahiner tarafindan Daire Müdürleri ile Kamu Kurum ve Kuruluslarinda çalisan personele yönelik “Kamu Yönetiminde Etik Kurallar ve Etik Liderlik” konusunda hizmet içi egitim semineri verildi.

“Kamu Yönetiminde Etik Kurallar Ve Etik Liderlik” Konulu Seminer Gerçeklestirildi

Valilik Toplanti Salonunda verilen hizmet içi egitim seminerine Vali Süleyman Kahraman, daire amirleri ile kamu kurum ve kuruluslarinin personeli katildi.
Il Mahalli Idareler Müdürü Abdullah Sahiner, etik ve etik kurallar ile ilgili olarak katilimcilari bilgilendirirken, etigin meslek ahlak ve kurallari oldugunu belirterek; “ Etik, kamu kurumlarindaki çalisma sartlarini degerlendirmektedir. Etik degerler ve ilkeler, normal ahlaki degerlerin ötesinde daha bir evrensel nitelik tasimaktadir”dedi.
Sahiner, etigin hukuk ile birbirine çok yakin iki kavram oldugunu belirttigi konusmasinin devaminda “Hukuk yasalar içerisinde neler yapilabilecegini belirtirken, etik ise neler yapilmasi gerektigini gösterir” dedi. Hukukun amacinin adaleti gerçeklestirmek oldugunu etigin ise iyiye dogruya ve hatta mükemmele ulasmak oldugunun altini çizen Sahiner, hukukun kurallarinin disa dönük, yazili ve resmi oldugunu, hukukun devlet tarafindan olusturuldugunu ve yaptirimlari oldugunu da sözlerine ekledi.
Il Mahalli Idareler Müdürü Abdullah Sahiner, seminerin sonunda kamu hizmeti görevi yapan insanlarin en basta tarafsiz olarak hizmet vermeleri gerektigini belirterek; Kamu hizmeti görevinde bulunan insanlarin Hz. Yunus Emre'nin “Yaradilani severiz Yaradandan ötürü” anlayisini benimseyerek kim olursa olsun kamu hizmetini tarafsiz ve adalete uygun sekilde, adil bir sekilde verilmesi gerektigini vurguladi.
Il Mahalli Idareler Müdürü Abdullah Sahiner'in verdigi seminerin ardindan kürsüye gelen Vali Süleyman Kahraman konusmasinda “ Etik Haftasi dolayisiyla sizlerle olmaktan büyük memnuniyet duydugumu özellikle belirtmek istiyorum. Ama sunu da özellikle ifade etmek istiyorum. Kelimelerin de bir kökü, bir hikayesi vardir. Etik dilimize yeni yeni yerlesen bir kelime ve ahlâk kelimesinin karsiligi olarak dilimize girdi. Nedir ahlâk? Insanin aile yasantisina, is hayatina kisacasi hayatina bir çeki düzen vermesidir. Insanin kendi kendini hesaba çekmesidir. Bu çok önemli; çünkü her seyin basi insan diyoruz. Bu dünyada her sey insan üzerine kurulmustur ve insanin kisisel yasami ve toplumsal yasam için kendine ölçüler koymasi son derece önemlidir. Bu toplantimiz, bu ders bu hassasiyeti yeniden ve bir kez daha hatirlamamiz açisindan son derece isabetli ve verimli olmustur. Hepimiz üzerimize düsen görevi yerine getirmekle mükellefiz. Içtigimiz bir bardak suyun dahi hesabini yapmaliyiz. Bu hesabi yaparken de vicdanlarimiza danismaliyiz; zira insanin vicdani asla yalan söylemez. Bu sebeple vicdanlarimizin sesine sagir olmamaliyiz. Sorumlulugumuz çok büyük. Bir bakkal ya da market isletmiyoruz. 234 bin kisinin sorumlulugunu tasiyoruz. Isimizin zorlugunu ve sorumlulugunu bilerek ise baslamaliyiz. Bu kursun bu anlamda hayirlara vesile olmasini temenni ediyor, seminerimizde büyük emegi olan Il Mahalli Idareler Müdürümüz Abdullah Sahiner basta olmak üzere bütün katilimcilarimiza tesekkür ediyorum.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284