Kar Lastiginde Talep Patlamasi Yasaniyor

Ulastirma Bakanligi tarafindan ticari araçlara 1 Aralik ile 1 Nisan tarihleri arasinda kis lastigi takma mecburiyeti getirilmesi sebebiyle lastikçiler sürücülerin taleplerine yetismekte zorlaniyor.

Kar Lastiginde Talep Patlamasi Yasaniyor

Kis aylarinda trafik kazalarini minimuma indirmek ve tekerlek zincirlerinin yollara zarar vermesi üzerine çikarilan yeni yönetmelikle ticari araçlara 1 Aralik-1 Nisan tarihleri arasinda kis lastigi takma zorunlulugu getirildi. Kurala uymayanlara da 500 lira ceza kesilecek. Kar yagislarinin yogun yasandigi kis mevsiminde trafik kazalarinda çok sayida kisinin hayatini kaybetmesi sonucu baslatilan uygulamadan sürücüler memnun. Bursa’da hizmet veren Premio Oto Lastik Servisi yetkililerinden Zafer Özyürük, bu kontrollerin yapildigi takdirde araçlarin çok daha güvenli bir sekilde yollara çikacagini dile getirdi. Hava sicakliginin 7 derecenin altina düstügü durumlarda mevcut kullanilan lastiklerin yere tutunamadigini söyleyen Özyürük, “Ciddi tutunma kaybi yasiyor. Bunun için kis lastigi kullandiginiz takdirde bunu dezavantajdan avantaj haline getiriyorsunuz. Tabii kaymayan bir araç demek kaza riskini çok düsürmek demektir. Su an bütün lastiklerde ayni sekilde kis lastigi kullanilirsa ciddi anlamda kaza riski azalacak” dedi.
Uygulamanin ardindan talep patlamasi yasadiklarini kaydeden Özyürük, “Herkes su an ciddi halde lastik soruyor. Tabii ki bu bizim islerimizi de artirdi. Bu tip tedbirlerin çok daha önceden alinmis olmasi gerekirdi. Yani yaz dönemlerinden bu yana bunun hazirliklari yapilsaydi su anki yogunluk olmayacakti. Bizler daha rahat taleplere cevap verecektik. Fakat su an hem stoklardaki bulunulabilirlik sikintilari olsun, hem de bunun yani sira servislerimizdeki yogunluk sikintilari olsun bizi birazcik bu anlamda sikintiya sokuyor” diye konustu.
LASTIK SEÇERKEN DIKKAT EDIN
Yolu iyi kavrayabilen kis lastigini tavsiye eden Özyürük, “Kilcal kanal sayisi fazla, blok sayisi fazla, yere adaptasyonu fazla olabilecek bir lastik düsünülmesi lazim. Tüm üretici firmalar bundaki en iyi ürünlerini ortaya çikartiyorlar. Bu konuda tabi ki muhakkak uzmanlardan destek alinmasi gerekir. Çünkü hangi araca hangi lastik uygun olur, bunun yani sira ebatlarda bazen degisiklik olabiliyor. Kimse bu tip bir sey için gidip de ceza ödemek istemez. Dolayisiyla caydirici bir cezadir. Ama burada önemli olan hepimizin güvenligidir” dedi.
Aracina kar lastigi taktirmak için servise getiren Mustafa Uygur ise, uygulamadan memnun oldugunu ifade ederek, “Bu bizim sagligimiz açisindan da önemli. Ben her sene araca kar lastigi taktiriyorum. Bu kazalari da engelleyecek. Herkesin kar lastigi kullanmasini tavsiye ederim” seklinde konustu.
Servis soförü Fatih Güleç ise, kar lastiginin araçlarin yolda savrulmasini engelledigini söyleyerek, “Uygulama gayet güzel. Zincir takmak çok zor. Araca da zarar verebiliyor. Kis mevsiminde de zorlaniyor. Kar lastigi iyi bir sürüs sagliyor” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284