Kar Maskeli Gaspçilar Son Islerinde Yakayi Ele Verdi

Ilimizde av galerisinden çaldiklari av tüfegiyle bir marketçiyi gasp eden kar maskeli 2 kisi, polisin basarili çalismasiyla kiskivrak yakalandi.

Kar Maskeli Gaspçilar Son Islerinde Yakayi Ele Verdi

Olay, dün aksam Zembilli Mahallesi Alpaslan Türkes Bulvari üzerinde bulunan bir markette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ellerinde av tüfegi ile markete gelen kar maskeli 2 kisi, market sahibini etkisiz hale getirerek kasada bulunan bir miktar para ile sigarayi alip kaçti. Kar maskeli ve silahli olan sahislarin marketten hizla kaçtigini gören vatandaslar, durumu hemen polise bildirdi. Bunun üzerine bölgeye çok sayida resmi ve sivil polis ekibi sevk edildi. Mahalleyi ablukaya alan polis, farkli taraflara kaçan zanlilarin pesine düstü. Yasanan kovalamacanin ardindan polisler, süphelilerden Osman D.’yi (19) kiskivrak yakaladi. Yakalanan Osman D., olayi özel bir yurtta birlikte kaldigi üniversitesi ögrencisi arkadasi Cengiz I. (19) ile birlikte yaptiklarini itiraf etti. Bunun üzerine polis ekipleri, özel yurdun önünde süphelinin gelmesini bekledi. Bir süre sonra yurda dönen Cengiz I. de polisler tarafindan yakalanarak gözaltina alindi.
Son gasp girisiminde polisle yasadiklari kovalamaca sonucu yakalanan Osman D. ile Cengiz I’nin gaspta kullandiklari av tüfegi ile kuru siki tabancalari 10 gün önce bir av galerisinin duvarini delerek çaldiklari ögrenildi. 2 zanlinin yine 10 gün içerisinde çaldiklari tüfek ve kuru siki tabanca ile yasanan 2 ayri gasp olayinin da failleri oldugu ortaya çikti. Polis, 2 zanlinin gasp olayinda kullandiklari kar maskesi, tüfek, tabancalar ile gasp yoluyla aldiklari malzemeleri sakladiklari yerde ele geçirdi. Cengiz I.’nin Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Bilgisayar Bölümü 1. sinif ögrencisi oldugu, arkadasi Osman D.’nin ise 15 gün önce yanina geldigi ve misafir olarak ayni yurtta kaldiklari ögrenildi. Emniyet Müdürlügü’ndeki sorgulari devam eden 2 süphelinin hirsizliktan sabikalarinin bulundugu da ögrenildi.
Olayla ilgili sorusturmanin sürdügü bildirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284